Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös-mandulás pohárkrém recept

Gyümölcsös-mandulás pohárkrém recept

A Gyümölcsös-mandulás pohárkrém hozzávalói:
6 személyre:
8 dl zsíros tej
1 tasak krémpor
2 evőkanál holland kakaó
2 db alma
10 dkg meggybefőtt
15 dkg mazsola
5 dkg tört mandula
6 evőkanál kekszmorzsa
5 dkg kókuszreszelék


A Gyümölcsös-mandulás pohárkrém elkészítési módja:
Az almát meghámozom, magházát kivájom, és kis kockákra darabolom. A meggybefőttet lecsepegtetem, és megnézem, hogy tutira ki van-e magozva. :)) A tejet két edénybe töltöm, 4-4 dl jut egybe. A krémpor egyik felét az egyik tejes edénybe szórom, a másik felét a másikba, és utóbbihoz teszem a 2 evőkanál holland kakaót. 3-3 perc alatt mindkét krémet robotgéppel habosra keverem. Ettől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, mert a krémek szempillantás alatt "kötnek". 6 db desszertes tálka aljára szórok 1-1 evőkanál kekszmorzsát, mindegyikbe teszek almát és meggyet. Erre kerül a kakaós krém, óvatosan rákanalazom, és elegyengetem. A következő réteg a mazsola, bőven szórom, nem sajnálom belőle. A vaníliás krémet rákanalazom és elsimítom, a tetejére bőven szórok tört mandulát, kókuszreszeléket és mazsolát. Fél óra hűtési idő után tálalom. A krémpor helyett használható főzés nélküli pudingpor is vanília és csokoládé ízben, és bármilyen otthon fellelhető gyümölcs.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsös-mandulás pohárkrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook