Mákos nudlik recept
A Mákos nudlik hozzávalói:1 kg burgonya
35 dkg búzaliszt
2 db tojás
5 dkg vaj
20 dkg darált mák
10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, só
A Mákos nudlik elkészítési módja:
A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd héjával együtt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le a főzőlevétől, és még melegen hámozzuk meg. Nyomjuk át burgonyanyomón és tegyük egy nagy tálba. Szórjuk bele a lisztet, majd üssük rá a tojásokat, és kézzel jól dolgozzuk össze. Lisztezett deszkára borítsuk, gyúrjuk át még egyszer, majd sodrófával nyújtsuk egy centi vastagságúra. A kinyújtott burgonyás tésztát vágjuk három centis széles csíkokra, majd metéljük fel ujjnyi csíkokra. Kezünkkel sodorjunk egyet rajta, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Ha a nudlik a forrásban lévő víz tetejére jönnek, szedjük ki szűrőkanállal, forgassuk meg olvasztott vajban, majd szórjuk meg alaposan porcukorral és reszelt citromhéjjal összekevert darált mákkal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 5. 20:15
A mákos nudlik elkészítési módja és hozzávalói.