Aszalt szilvás puffancsok recept
Az Aszalt szilvás puffancsok hozzávalói:10 dkg aszalt datolya
10 dkg aszalt szilva
egy maréknyi tökmag
1 db narancs reszelt héja
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi só
5 dkg cukor
8 dkg vaj
2 db tojás
150 ml tejszín
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Az Aszalt szilvás puffancsok elkészítési módja:
A datolyát magozzuk ki és vágjuk apró darabokra, hasonlóan az aszalt szilvát is. A tökmagokat egy vágódeszkán késsel vágjuk össze, hasonlóan mintha petrezselyem zöldjét vágnánk. Vigyázni kell vele, mert a vágáskor lerepülnek a deszkáról. Tegyük a vajat, cukrot, tejszínt és a reszelt narancshéjat egy fém tálba, majd a tűzhelyen állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Vigyázzunk ne legyen túl forró! Ha az edényben a cukor felolvadt, üssük bele a tojásokat, jó alaposan keverjük össze vele, majd kis adagokban keverjük hozzá a liszt, só, sütőpor és a fűszerkeverék keverékét. Dolgozzuk a tésztához az összevágott aszalt gyümölcsöket és a tökmagot. Borítsuk az egészet lisztezett deszkára, gyúrjuk át jól, majd tegyük egy tányérra. Fedjük le fóliával, és pár órán keresztül pihentessük a hűtőszekrényben. Tegyük a pihentetett tésztát liszttel meghintett deszkára, osszuk négyfelé, majd sodorjunk belőle másfél centi vastagságú hengert. A hengert lapítsuk le a kezünkkel, szeleteljük fel három centis darabokra, és tegyük egymás mellé egy sütőpapírral borított sütőlemezre. Forró sütőben 160 fokon süssük 15-20 percen keresztül, míg szép aranysárgára nem sül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 2. 20:11
Az aszalt szilvás puffancsok elkészítési módja és hozzávalói.