Gyümölcslasagne recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gyümölcslasagne hozzávalói:
4 személyre:
2 alma
2 körte
1 banán
80 gramm szárított/aszalt barack
fél citrom leve
1 zacskó vaniliáspudingpor
750 ml zsírszegény tej
3 ek cukor
1 narancs leve
8 lasagne-lap
1 ek szeletelt mandula
A Gyümölcslasagne elkészítési módja:
A gyümölcsöket felkockázom és összekeverem a citromlével. A pudingport elkeverem 4 ek tejjel és cukorral és a felforralt maradék tejhez adom. Ha már nem olyan forró, belecsavarom a narancs levét és 600 ml kész pudingot külön teszek, ehhez adom hozzá a gyümölcskockákat. Egy tüzálló tálba rétegezem: alul lasagne-lap, rá a pudingos gyümölcs, majd megint lap, megint gyümölcs, stb. Az utolsó lapra ráöntöm azt a pudingot, amiben nincs gyümölcs. Elömelegített sütöben 180 fokon kb. 35 percig sütöm, kiveszem, megszórom a mandulával, s még 10 percre visszatolom. Jó étvágyat.
ww-seknek: egy adag 6 pont
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2012. máj. 21. 11:23
A gyümölcslasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.