Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Gyűlölöm, hogy úgy kell beszélnem a szüleimmel, mint a... fórum

Gyűlölöm, hogy úgy kell beszélnem a szüleimmel, mint a... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

febr. 27. 00:24
Megértelek.
19. Myra
febr. 26. 22:23
Én is átéltem.
18. timycat (válaszként erre: 6. - Sütikee)
febr. 26. 20:57

Nem a szüleiről írt így, hanem a helyzetről.

Gondolom fájdalmas látni ahogy fokozatosan elveszíti őket.

17. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 19:01

Teljesen megértelek. Sokszor érzem azt, hogy "helyet cseréltünk": én vagyok az anya, anyu meg az én 11-12 éves énem. :) Nagyon hasonló helyzeteket élek meg - ezúttal a másik oldalról. Én lettem a "felnőtt", aki elintéz, elmegy, felhív, utánanéz, gondolkodik, ... Emellett zavaró és aggasztó, hogy annyi mindent elfelejt, de már csak azt kívánom: rosszabb ne legyen!

Kitartást Neked (is)! :)

16. Nikice
febr. 26. 18:49
A helyzetet gyűlöli, nem a szüleit. Elég nagy a különbség. Szerintem nagyon el lehet ebben fáradni, de a hasonlatot nem értem. Egy kisgyerek cseperedik, egyre ügyesebb, okosabb, hol hasonlítható össze, hogy akivel anno értelmes beszélgetést folytattál, az leépül, nehezen ért meg téged. Teljesen ellentétes az irány. Szerintem lehet ezt a helyzetet gyűlölni.. mégha a szó erős is valaki szerint, totál fáradt lehet a vallomást kiíró. Amíg nem voltunk a helyében, nem szerencsés ilyen élesen ítélkezni.
febr. 26. 17:50
Sajnos, egyre többen így vannak az én környezetemben is, szomorú 😞
14. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 17:09
Nagyon sajnálom… félek, hogy az enyémek is egyszer így járnak, vagy más miatt lesznek képtelenek ellátni magukat. :/
13. Panna.33 (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 17:03

Igen, ez végtelenül szomorú, elhiszem, hogy fájdalmat érzel és tehetetlenséget és sajnálatot.

Engem is megvisel, de a mosolya felvidít, amikor érzem a szeretetet, nem azt, hogy már menne, mert gyűlöli, hogy érzi, hogy elvesztette az emlékeit, és nem is igazán tudja, hogy mik voltak azok az emlékek.

Minden nap örülök, hogy megölelhetem még.

12. Tündike40 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 15:00
Kedves FI! Megértelek,nehéz lehet. Sok erőt kitartást kívánok! Nekem sajnos már nem élnek így ilyet nem kell megélnem,de gondolom nehéz.Én is a kiszolgáltatottságtól félek nagyon
11. Piroska52 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 14:19

Mind megöregszünk ha megérjúk.

Én a magatehetetlenségtöl félek, de attól nagyon.

10. LBO
febr. 26. 13:56

A nagymamám demens volt. Anya ápolta otthon. Soha nem hallottam panaszkodni. Soha egy rossz szót nem mondott rá. Hisz az édesanyja volt! Szerettük őt nagyon. Néha nem ismert meg minket, újra és újra el kellett mondani dolgokat. Igen, úgy beszéltünk vele sokszor mint egy kisgyerekkel de egyikünknek sem volt teher soha!

Apósom, anyósom, akik már 80 fölött vannak, mint a kisgyerekek olyanok néha. Imádom őket. Napjában többször beszélünk velük telefonon, amikor tudunk megyünk hozzájuk. A gyűlölet soha eszünkbe nem jut!

Próbáld meg őket szeretni! Hidd el sokkal jobb lesz neked is. Nekik még pláne!

febr. 26. 13:53

Én másképp értem ezt a vallomást.

Szerintem a fórumindító a helyzetet gyűlöli, hogy a szülei, akik felnevelték, akiket szeret, azok ilyen állapotban vannak.

Lehet, hogy szerencsétlen volt a megfogalmazás, de én nem rosszindulatot olvasok ki belőle, hanem tehetetlenséget.

8. Érdekes73 (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 12:04
Sokan átélték már ezt.De ez nem gyűlöletes dolog hanem végtelenül szomorú és fárasztó.
7. tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 12:00

Anya 59 évesen meghalt.

Inkább gügyörésznék neki mint egy gyereknek.

6. Sütikee (válaszként erre: 4. - Enissa)
febr. 26. 11:57
Tőlem megkapta már a kukoricát! Hogy beszélhet így valaki a szüleiről? Sosem értettem. Örüljön hogy él még mind a két szülője!!
5. globus (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 11:56
Ök neveltek, amikor te ugyanilyen voltál. Magatehetetlen pelenkás. Ehen haltál volna, ha nem adnak enni. Legyen szerencséd megöregedni, ezt kívánom.
4. Enissa (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 11:54

Tőlem nem kaptál semmit, de a megfogalmazásod miatt kukoricát érdemelnél.

Az embernek nem gyűlöletet kellene, hogy ébresszen a betegség, öregség, hanem fájdalmat.

Minő más a kettő, ugye?

3. Sütikee (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 11:52
Előbb utóbb mindenki megöregszik! Ők felneveltek téged az a minimum hogy most te gondoskodsz róluk! És ne felejtsd el hogy egyszer TE IS megöregszel! Kívánom hogy a gyerekeid ne így gondolkodjanak majd ahogy most te!
febr. 26. 11:32
Aki kukoricát nyomott, annak is meg fognak öregedni a szülei (jó esetben) és majd megérti, milyen az, mikor már szülőként kell feléjük fordulni és ők a gyerekek, akik hülyeségeket csinálnak, nem értik a világot, mindent elfelejtenek és elveszítenek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook