Remeg a hangom, ha több ember előtt kell beszélnem. (beszélgetős fórum)
Egyáltalán nem. Majd belejössz. De az is lehet, hogy nem is remeg, csak te hallod úgy. Amikor először beszéltem egy nemzetközi konferencián, háromszáz ember előtt, meg voltam győződve, hogy brekegek, makogok, elcsuklik a hangom. Nem voltam egy Cicero, de messze nem volt olyan rémes, mint aminek hittem, amikor meghallgattam a felvételt.
Szóval nyugi, csak lazán, mint a pub-ban 🙃
Semmiképp ne haragudj magadra, az negatív.
Engedd meg magadnak az izgulást. Kell kicsi abból is.
Ráadásul ha arra gondolok, hogy mi folyik a világban, bántalmazott emberek, állatok, sőt gyerekek vannak, és én magam is átmentem rengeteg mindenen, most meg egy semmiség miatt képes vagyok így bestresszelni.
Kicsit ezért is haragszom magamra.
Látod, ennyi idő alatt hányan reagáltunk rá, hogy ez teljesen oké, sőt mi is így érezzük... Gondolj csak bele, ha több embert elérne a kérdésed, milyen rengetegen lennének!
Egyáltalán nem ciki, főleg, hogy tisztában vagy a helyzeteddel és a legtöbbet szeretnéd kihozni belőle/magadból. Ha rádtör a f.shatnék, gondolj arra, ez nem egyedi probléma, ráadásul eddig is megugrottad a szintet!
De szuper!
Akkor egy stresszfaktorral kevesebb, mert legalább otthoni, megszokott környezetből leszel! Hurrá! Ennek máris lehet örülni és pozitívumként felfogni. :)
Hú, én is nagyon izgultam nemrég egy online prezi előtt.
Én is itthon gyakoroltam előtte hangosan, a prezit is mutatva.
A végén jól sikerült!
"Ne legyen rosszindulatú kolléga, aki esetleg kiszagolja a vért."
No ez a szempont nekem sosem jutott volna eszembe, de valószínűleg igazad van.
Kioktatás? Ilyen ostobaság eszembe se jut. ( másokkal ellentétben )
Érdekes, igen.
Ne foglalkozz mással, olyan ember nincs, aki mindenben tökéletes, viszont a maximális teljesítményhez maximális energiabefektetésre van szükség, a kollégák véleményén való aggódás helyett a készülésbe feccölném az energiát, akkor is, ha unalmas.
Én 100 fős előadóban szoktam mikrofon nélkül gyakorolni. Ha úgy jó, és nem futok ki az időkeretből, akkor megállja a helyét az előadás. Persze állva, ábrákat magyarázva, mutogatva. Modellezd le teljesen, mit csinálnál! Esetleg gondold végig, mit kérdeznél magadtól, ha kívülről hallanád a prezid.
Ha lelkiismeretesen felkészülsz, nem gondolnám, hogy bármi negatív hatás érhet. Én nem közölném, hogy nézzék el, hogy remeg a hangom... simán bele is jöhetsz! (Ne legyen rosszindulatú kolléga, aki esetleg kiszagolja a vért... Ha nagyon észrevehető, látni fogják, nem kell megmagyarázni. Úgy pedig külön bravúr egy jól összerakott szépen előadott prezentáció.)
Örömmel, ha valaki érti.
Mármint hogy nem kioktatok, csak szórom az infót.
Bizony emberi dolog tévedni, és csak az nem téved, akinek nincs annyi agytekervénye, hogy az információ eltévedjen benne.
A cikk egyébként végig érdekes.
Te tudod mit mondott a sündisznó, amikor rámászott a súrolókefére? Tévedni emberi dolog. És lemászott. De ha nincs ló, a szamár is jó. És visszamászott.
Persze, könnyű annak, akinek beépített keresőmotorja van...
Egyébként, köszönöm a helyreigazítást.
A többiek tanácsait is érdeme megfogadni, de addig is:
Vágj elébe.
Az elején közöld: Izgulok, ezért kérem, nézzék el, hogy remeg a hangom.
Nem egyszer kell felmondani,és nem azt, amit akarsz, hanem az egészet kellene gyakorolni, fejleszteni. Ha kell naponta 3-4x, egy héten 5x megismételve.
Hallgatnod kell, javítgatni magad, hogy ó, ezt most ki szeretném hangsúlyozni, akkor hogyan is kéne? Közben azért figyelni az időre, amit prezentálással töltesz (kb. előre jelöld ki, milyen intervallumra gondolsz), így nem tudod nyújtani a mondókád és nem esel abba a hibába, hogy menet közben akarod megfogalmazni, ami aztán ha nem sikerül, leblokkolsz és még rosszabbul fogod magad érezni...
Ha 3 évig meg sem szólaltál, az hatalmas idő, tehát szerintem tudat alatt ezért is van benned nagy görcs, most hiába nem soroltad az okok közé.
Mi az hogy bánt, hogy mit gondolhatnak? Rólad? Az előadásod tartalmáról vagy módjáról?
Hát, ha a nyelve alatt volt, akkor a nyelvgyökje megfogta gondolom. Kifele meg visszatarthatták a fogai (, amíg voltak:)). Na ejnye, több komolyságot. :D
Mindenesetre ez érdekes volt. :)
Bele fogsz jönni. :) Szerintem teljesen normális, hogy most izgulsz.
Nekem is így volt, amikor 20-30 ember előtt kellett beszélnem, pedig az magyarul volt. Később megszoktam. Elvégre én tudom azt, amiről beszélek, nem a hallgatóság. :)
További ajánlott fórumok:
- Teljesen elment a hangom. Van valami jó tipp arra, mit csináljak, hogy hangom legyen?
- Értékesítői állásra jelentkeztem és a tapasztalataimról kellene beszélnem, hogyan kezdjek neki?
- Hogyan lehet magasabb a hangom? (14 vagyok) Azt mondják jó hangom van, de valahogy a magas hangok nem jönnek ki. Lehet rajta segíteni?
- Sikertelen lombik. Nincs kivel beszélnem róla.
- Úgy érzem romlik a mentális állapotom. Beszélnem kell a...
- Dolgozik valaki az Athlon pénzügyi Zrt-nél? Fontos lenne beszélnem valakivel, aki ott dolgozik!Köszi