Gyűjtsük össze a házi praktikákat! (beszélgetős fórum)
Az én nyilvános naplómba bemásoltam egy csomó érdekes praktikát, amit a facebook zöldház klubjából gyűjtöttem össze... De ott is rá lehet keresni, nagyon hasznos újra hasznosítási, pénz, és természetkímélő tanácsokkal lát el minden érdeklődőt...
Az 1872. bejegyzéstől az 1916.-ig vannak ezek a bemásolt hasznos tudnivalók..
Sziasztok!!
Lassan meglesz a recept a bio-gyogynövényes samponomhoz!!!
szoval.....
Hozzávalok: etraszüz oliva olaj, az oliva olajnak mennyi a szavatossági ideje? vagy esetleg ha tudtok jobbat ajánlani szoljatok!!
szerintetek hogy lenne jobb a sampon? Mondok 2 féle variáciot amit ki gondoltam és kérem a véleményeiteket!! Ime a variáciok:
1 variácio: különféle olajokat össze keverni jol össze rázzni és igy felvinni a hajra vagy pedig
2. varácio: extraszüz oliva olajban különféle növényeknek a virága/részei benne....
vagy lehetséges egy harmadik variácio is még pedig az hogy a hajra felvenni 2-3 növény tea utánna pedig 2-3 növényi olajat felvenni a hajra....
szerintetek??
Ha van jobb ötletetek szivesen várom és tudjátok hamyka boszorkánykonyhája éjjel-nappal nyitva van!!
irjatok és üdv: hamyka
ui: ez a bio-gyogynövényes sampon sokkal többet ér bármilyen samponnál!!
Sziasztok!!
Ismét én!!
Gondoltam legyen egy ilyen forum is, ahol ötleteket tanácsokat ill véleményeket is irhattok a Házi praktikákbol!!
Milyen házi praktikára gondolok??
Nos, mielött megkérdeznétek nem nem teárol és viztisztitorol lesz itt szo hanem olyan házi praktikákrol amit mi otthon is megcsinálhatunk, gondolok itt a saját házi készitésü fogkrémre,arc pakolásra, ilyesmikre gondoltam!!
Ha nem bánjátok le irom a házi készitésü fogkrém receptet, mielött megkérdeznétek még nem probáltam ki de elég érdekesnek tünik hogy házilag fog krémet csinálni, ime a recept:
Borsmentás fogkrém porbol:
hozzávalok:
2-3 evökanál dentomin natur fogpor
2-3 evökanál xilit
10 csepp borsmenta olaj
annyi glicerin amenyit felvesz
Elkészités:
Elöször a porokat kell összekeverni utánna jöjjön az olaj és utánna a glicerin annyi hogy nem folyik de mégsem olyan kemény massza. Ebben az a macera hogy minden alkalommal kicsit felkell keverni mert a folyadék lemegy az aljára és kell hozzá valami kis adagolo amivel rá lehet tenni a fog kefére. (hogy ne nyulkáljunk a fog kefével bele az nem egészséges)
Nem tudom milyen lehet méég nem probáltam,ezt a receptet a neten láttam...
a xilittel annyi a kérdésem hogy bármilyen xilit jo?? láttam a gyogynövény boltban xilitet az is jo fogkrém készitéséhez??
Mondtam a gyogynövény boltban az eladonak hogy házilag fogkrémet csinálni és hogy kell hozzá xilit zt mondta ö még nem halott rola.... Gondolom csodálkozott hogy honan vettem ezt a hülyeséget hogy xilitet fogkrémhez :D:D
ha nem bánjátok még egyet leirok: ime:
Mézes kalács pattanásokra:
hozzávalok:
1 tk kakaovaj
1 tk kokusz olaj
1/2 tk méhviasz
1 tk méz
1/4 tk örölt szegfüszeg
1/4 tk örölt fahéj
7 csepp propolisztinktura
Göz felett felolvasztjuk a kakaovajat,kókusz olajat,méhviaszt,majd beletesszük a mézet, a fehéjat, és a szegfüszeget.
Vegyükle a tüzröl és még kevergessük tovább amíg hül. Rakjuk bele a tinktúrát. Öntsük kis tégelybe és be a hütöbe.
Ez a két recept nagyon tetszik nekem!! Még nem probáltam egyiket sem, aki szeretné probálja ki nyugodtan hisz azért irtam le nektek!!
Irjatok és üdv: hamyka
NEM SZABAD a 2 őt együtt, Jól írtad!!!
2 külön történetem nekem is van. Egyik a lányom iskolatársa anyukája járt így.
Jó pár éve, amikor a munkaügyim keresztül takarító tanfolyamon vettem rész, ott is mesélt valaki dettó ilyen esetet.
A kettőt együtt nem szabad.
Ja és velem is kibabráltak így, kb 1985 ben!
Nem tudtam hogy a HÜLYE kolléganőm mit öntött be a wc - be. Lehúztam, és sikerült beleslukkolni.
Utána percekig fuldokoltam.
Szinte 100 % hogy ő is ezt a kettőt öntötte be a klotyóba!
Nem tudom milyen szándékkal csinálta ezt, és hogy nekem szánta - e? Akkor újnak számítottam azon a melóhelyen. ( iroda épületben takarítottunk bocs eltértem kicsit )
Igen nagyon kell vigyázni,hogy ez a két vegyszer nehogy összekeveredjen!!!
Hallottál már klórgázról?
Klórgáz mérgezés
Gyakori háztartási baleset a klórgáz mérgezés, mely például hypo és vízkőoldó összeöntésekor képződik, és belélegezve életveszélyes tüdővizenyőt okozhat. A súlyosság a belélegzett gáz mennyiségétől függ, mely nagy koncentráció esetén perceken belül fulladásos halált okoz. Ezért minden tisztítószer használati utasítását alaposan olvassuk el, és ha van rá mód, takarítás közben csináljunk kereszthuzatot. Ha minden elővigyázatosságunk ellenére furcsa, szúrós szagot érzünk, vagy szédülés, hányinger jelentkezik, nehezen kapunk levegőt, azonnal menjünk friss levegőre.
KÉRLEK OLVASSÁTOK EL! EZT SOHA NE PRÓBÁLJÁTOK KI! EGYIK ISMERŐSÖM BELEHALT! TILOS NYITOTT ABLAKNÁL IS!
Bocs, de muszáj volt beleszólnom.
A vízkőre azt hiszem a citromsav jó,de legjobb az ecet.A mosópor vagy az öblítő helyére kell önteni és egy üres mosást végezni...
de ha kitartóan keresgélsz,azt hiszem ezt pontosan megtalálod ebben a fórumban
:)
További ajánlott fórumok:
- Gyűjtsük össze a legjobb filmeket!
- Vízhólyag gyógyulását milyen házi praktikákkal lehet gyorsítani?
- Striák ellen mit lehet tenni?Házi praktikák?
- Szokjunk le, gyűjtsük össze
- Házi praktikák szülés megindításához
- Fogyis praktikák - gyűjtsük össze, ki milyen jó dolgot ismer (kókuszolaj, útifűmaghéj, ilyesmik)