Gyorsan zsírosodó haj (beszélgetés)
Most látom, hogy kicsit félrevezető volt, amit leírtam az előbb. A citromos öblítést (kb. fél citrom leszűrt levét egy pohárnyi meleg vízben feloldva)főként azért használom, mert nekem nagyon gyenge tartású hajam van, előszeretettel lapul a fejemhez, ha hagyom. A citrom keményebb szálúvá teszi, és ez segít abban, hogy a tupír megálljon a hajamban. A zsírosság szempontjából maga a tupírozás jó hatású, mivel nem lapul a fejbőrhöz a haj, nem tud átzsírosodni, vagy legalábbis sokkal kevésbé tud. Nekem ezzel sikerült rendbe tennem sok évnyi kínlódás után a hajamat.
Tinédzser koromban nagyon jó hatású volt még zsírosodás ellen, hogy kvarclámpáztam a fejbőrömet, de az elég macerás és időigényes volt - sávokban fésülgetve igyekeztem elérni, hogy a fejbőr területét mindenütt érje a fény. Nem is tudom, kapható még egyáltalán kvarclámpa?
Nálam is tinikorom óta fennáll, hogy 2 naponta kell hajat mosnom a zsírosodás miatt. Próbálkoztam ezer dologgal, semmi se használt igazán. +1 nappal akkor tudtam kitolni, amikor rendszeresen, reggel-este a Dr. Hauschka neem hajvizet használtam, de miután abbahagytam, visszaállt az eredeti zsírosodás.
Öblíteni hajmosás után almaecetes vízzel szoktam, magán a problémán ugyan nálam ez se segít, de legalább könnyen kifésülhető lesz a hajam, és nem kell egyáltalán balzsamoznom.
Borsmenta illóolajat szinte bárhol. DM, biobolt és ilyen helyeken. :)
Tojássampon az annyiból állt, hogy felversz egy vagy két tojás fehérjét, és a sárgáját összekevered citromos illóolajjal, majd ezt a sárgáját felteszed a fejbőrödre, a fehérjét pedig a hosszra. Hagyod egy kicsit, majd a almaecetes vízzel leöblíted.
Kell egy kis idő, míg hozzászokok a hajad, de meghálálja.
És nagyon alaposan ki kell öblíteni. Több percig is akár. :)
Szerintem, ha kókuszolajat kenegetsz a fejbőrödbe, az is segíthet, mivel hihetetlen módon csak jót tesz a hajjal. Vagy a borsmentás illóolajat ebbe csepegtetheted, mert az illóolaj olajban oldódik. És akkor duplán jót teszel vele a hajadnak. :)
Samponszappant te is tudsz csinálni vagy vásárolni. A naplómban pár bejegyzéssel ezelőtt írtam is egy ilyen oldalt, de nem emlékszem a nevére. Keresd meg benne, ha van időd, vagy gogglezz rá a samponszappanokra. Hátha kidobja. :) Pár száz forint amúgy. :D Azt hiszem 300 körüli ára van. :)
Bocsi, a gesztenyés egy másik!:)))
De a Bojtorján kifejezetten zsíros hajra van. Hajszesz és sampon is.
Az a baj, ha specit hasznalsz, "megszokja" a fejborod az extra gondoskodast es ugymond ellendolgozik. Probald meg eltolni az idot es heti kettore atallni ill. Sarazsamponozni.
Lehet, amugy vmi hormonalis es akkor meg kivaras van...
További ajánlott fórumok:
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Mit használjak nagyon gyorsan zsírosodó hajamra?Naponta kell mosnom, mert másnapra nagyon zsíros.
- Gyorsan zsírosodó hajra megoldás?
- Tudtok valamit ajánlani gyorsan zsírosodó hajra?
- Mit lehet tenni a gyorsan zsírosodó haj ellen?
- Sószappant lehet használni gyorsan zsírosodó hajra is? Ha igen hogyan?