Gyomor? Honnan jön ez a fura íz? Reflux lenne? (tudásbázis kérdés)
Nem hinném hogy fekélyed van mert az annyira fáj hogy nem bírsz megmaradni. Tükrözéssel kiderülne.
Én egyszer Horvátországban lettem rosszul ott volt az epegörcs. Ne tudd meg....vacsora után sétálgattunk és kezdtem érezni hogy valami nem jó. Kifutottam a tömegből a víz mellé mert azt hittem elájulok. Anyukámék meg a párom nem tudták elképzelni mi van. Akkor még csak görcsölgetett de mondtam a többieknek hogy nekem vissza kell mennem az apartmanba. Anya jött velem de útközben elkapott rendesen a görcs, sírtam, le kellett ülnöm. Ez volt kb este 9 körül. Éjjel fél 3-ig hullámokban tört rám az erős görcs. Azt hittem megpusztulok de imádkoztam mert nem akartam ott kint orvoshoz kerülni. Aztán elmúlt. Utána még 2 napig koplaltam, csak kenyeret ettem és vizet ittam.
Úgyhogy nekem durva a helyzet. Az orvos azt monda nincs gond az epémmel....hát nem tudom 😃😃
Ami lemaradt; megint előjött a tartósítószer/adalékanyag érzékenység. Háztartásban semmi ételízesítőt nem használok, de minden sonkától/felvágottól irgalmatlanul ég a nyelőcsövem is. Van egy bolt, ami adalék/tartósítómentes termékeket árul. Sajnos egy héten csak egyszer - szerdán - kapnak árut, igaz az eláll vasárnap estig. Utána vagyok gondban, hogy mit reggelizzek/vacsorázzak. (Füstölt árutól is tiltva vagyok.)
Nincs más hátra, mint előre: Salvus nekem is.
Neked jobbulást :-)
Nekem nem savanyú.. Nem tudom milyen, de nem savanyú.
Én ébredtem már fel, mikor tavaly előtt egy éttermi kajától bekrepáltam. De nem csak én, egész család onnan evett és mindenkinek égett a gyomra egy teljes hétig. 2 óránként ettünk és komolyan sistergett a gyomrunk mikor ráengedtük a kaját :D Én el tudom képzelni hogy nekem fekélyem van. Csak jól kordában van tartva. De a fekélytől meg nem jön ilyen íz nem? Azt inkább a refluxra mondják.
Nekem savanyú íz van sokszor. Undorító. Esküszöm igényes szép fiatal nő vagyok, a fogaim gyönyörűek, nem ferdék, nem lyukas de a rágó az sokszor kell.....utálom. De csak akkor van ez ha szar a gyomrom. Ha nincs gond akkor nincs savanyú íz se és rossz lehelet se.
Nekem az orvos azt mondta nem kell tükrözés mert felesleges. Kerüljem azokat a kajákat amitől kijön.
Azt mondta ha éjszaka felébredek a gyomorfájásra az már nagyobb gond mert az vagy fekélyt jelent vagy annyira cseszteti a gyomrot a sav. Hát nem olyan régen volt hogy felébredtem éjszaka.
Szia! Refluxom (is) van.
"el kezd morogni a hasam, mint amikor kienged a görcs," érzésem van egy néha.
Hasi UH lelet: meteoriszt" Teljesen másirányú CT vizsgálat melléklelete: colon diverticulum. Háziorvos szerint ez okozhat ilyen tüneteket. 1 adag No...x kúra kéthavonta. + reggel éhgyomorra savlekötő, este Qamatel. Rost/fehérjedús táplálkozás. Salvusra még nem szántam rá magam, pedig lehet jót tenne. Orrodat/arcüregedet nézték? Mikor az orromban éreztem ilyen tizen'éve, akkor orrpolyp volt, szám szerint 12 megosztva kétoldalt. (Ha gondolod, üzenetben is kérdezhetsz.)
Na akkor neked is kijutott a jóból, te szegény :( Nekem tegnap elkezdett fájni a hasam. Most komolyan, eddig nem volt bajom, elkezdtem szedni rá a gyógyszert erre mindjárt meg is fájdul? Az esti adagot bevettem és sokkal jobban lettem. Csak fura, hogy eddig úgymond már egy ideje semmi bajjal nem küzdöttem, mikor elkezdem szedni akkor meg megfájdul a hasam.
Hányingert éreztem egész hétvégén, de én szerintem már ettől a hülye íztől volt nekem. Te hogy írnád le ezt a rossz ízt? Én el sem tudom mondani, komolyan leginkább mintha valami rohadna.. :(
Én nem kerültem ezeket az ételeket, mert a Quamatellel elvoltam. Néha kicsit égett a gyomrom és akkor visszább vettem az olyan kajákat. Én bolondulok a zsíros húsokért, szeretem a hamburgereket pl, szeretem az alkoholt, kávézom és cigizem. Extra fűszeresért nem vagyok oda, mert azokban mindig fokhagyma van azt meg utálom :D Csoki üdítő elhagyása nekem nem okoz gondot. Inkább a rendes kaja.. Próbálok most nagyon figyelni mit eszek.
Nekem van refluxom sajnos. Viszont nem az a fajta amikor a sav visszajön hálisten. Ha olyat eszek belobban. Fáj a gyomrom, sárga lesz a nyelvem, a székletem is. Nekem az epémmel is lehet gond mert volt már epegörcsöm is. Viszont akkor jön csak elő ha olyat eszek és sok ideig. Paradicsomos kaják, sok hagyma (imádom), nagyon fűszeres húsok pl, sok csoki és üdítő.
Én is szoktam rossz ízt érezni. Meg tudnék őrülni tőle.
Én Emozult kaptam a refluxra de hányingerem volt tőle és abbahagytam. Aztán elmúlt egy időre a reflux is. Visszajött megint. Sokszor úgy fáj a gyomrom hogy rendesen el tudja cseszni a napomat. Noacidot szedek rá én is nekem segít mert kb 10 percen belül elmúlik a gyomorfájásom.
Sajnos ezzel csak azt lehet tenni hogy el kell hagyni azokat a kajákat amik ingerlik a gyomrot. Plusz üdítő kizárva. Én sajna nem tudom mellőzni ezeket pedig muszáj lenne :(