Gyökértömés után még mindig érzékeny a metszőfogam. Járt valaki hasonlóan? (tudásbázis)
Túl vagyok a röntgenen, és azt mondja semmi nem látszik, gyökértömés pont jó, se gyulladás, se ciszta, se semmi. Az érzékenység azóta se múlt el. Kezdem megszokni... Szerintetek?
A doki azt mondta, adjunk neki még egy kis időt.
Törik könnyen, ezért nem javasolt koronát...? Wtf?
Pont AZÉRT kell a korona, mert anélkül letörik... Hát ez a doki nem igazán áll a helyzet magaslatán szerintem. Keress mást, én is ajánlok szívesen, ha kell.
Mondta a doki, hogy törik könnyen, koronát egyáltalán nem javasolt.
Negyedik napja szedem a Dalacint, de semmi változás. Érzem, hogy nem is lesz, röntgen után szerintem felkeresek egy másik dokit, de már elegem van, hogy hiába fizetek, sehol se kapok megfelelő ellátást, amivel elégedett lennék... Mondtam hogy érzékeny, nem múlik, és csak betömte... én úúúúúgy fejbe rúgnám!!!!
Gyökérkezelt fognál alap a korona.
Ronda leszn,szürke és bármelyik percben letörhet (egy idő után le is fog.)
Nekem négy volt.
Most már csak a holttestemen át,százszor inkább kihúzatnám és híd vagy implantátum.
Szia nekem nem volt, de elvileg a gyökérkezelt fognak nem kellene érzékenynek lennie.Max amikor ölik, de ha már betömték előfordulhat hogy nem ölték ki rendesen,
vagy nem tudom mennyit volt szabadon előtte lehet bejutott egy kis baci, vagy éppenséggel túltömték...röntgen nélkül simán megeshet.
Okozhatja még az ölő anyagra való allergia is az érzékenységet.
Én nem akarok riogatni,de a gyökérkezelés nem mindig hatásos, metszőfog a legsikeresebben kezelhető a többihez képes. Viszont gyökérkezelés után sajna mivel elhalt, elszíneződik és könnyen törik. Szerintem érdemes implanttal számolni inkább.
Nekem egy ciszta volt a felső metszőfogam tövénél, fent az orrom aljában éreztem amikor megnyomtam.
Gyökérkezelte a doki majd szájsebészeten rezekálták, kiszedték a cisztát. Nem fájt a műtét, csak kellemetlen volt, és utána a varratok miatt érzékeny. A varratszedés jobban fájt.
Nekem az elején is fura volt, hogy nem volt röntgen. Pedig fizetős dokihoz járok. Kopogtatja a fogam, kérdezi, hogy fáj-e, és nem fáj, de nah... nem az igazi!
Kíváncsi leszek, mi lesz, de lehet megnézetem majd egy harmadikkal is... kihúzatni nem szeretném, mivel nem szenvedek vele, abban bízok, amit sokan mondanak, hogy sok-sok idő kell, mire végleg megnyugszik.
Szia! Sajnos nagyon durván tapasztalt metszőfog-gyökérkezelt vagyok, kb. hatszorosan. :(
Ha érzékeny, az nincs rendben. Szinte biztos,hogy gyulladásban van, mert egy gyökérkezelt fog nem fájhat. Én általában egy-másfél évig jártam kezelésre mindegyik problémás metszőfogammal, és sajnos mindig gyökércsúcs-rezekció lett a vége.
Annak az az előnye,hogy megtartható a fog. A hátránya az, hogy kiújulhat bármikor újra a gyulladt ciszta a gyökércsúcson. Nekem háromszor újult ki, de harmadszorra már nem lehetett műteni, mert túlságosan rövidül a gyökér, és nem tartja meg a fogat. Én kihúzattam (zölborsónyi cisztával), és végül hidam lett elöl.
Ha érzékeny, fájdogál, menj vissza, mert nincs rendben valami.
A 3 hónap alatt ez a második fogorvosom, de egyikük sem csinált röntgent. Most azt mondta, ha nem múlik el a Dalacintól, akkor majd csinálunk egyet.
Ha nem az első fogam lenne, már kihúzattam volna...
Egyébként nem kínoz, napközben észre sem veszem, meg egyébként sem, csak ha eszek, és elöl harapok, akkor érzem, vagy ha a nyelvemmel piszkálom, vagy ha puszit ad a gyerek, néha akkor is érzem kicsit, hogy érzékeny... :/
Mint minden egészségügyi probléma, ez is egyénenként változik.
Nekem volt egy ilyen fogam, 3x rezekálták, végül meg kellett tőle válni.
Lehet, hogy maradt a gyökér csúcsánál egy gennygóc, és amiatt érzékeny....a röntgenfelvétel nem mutat semmit?
Amit én mondani tudok:
1. ha rezekcióra kerül sor, nagyon jó szájsebészt válassz...
2. ha sokáig nem múlik az érzékenység, inkább húzasd ki, nem éri meg szenvedni, vagy más eü problémát pl. hajhullás stb. benyelni miatta...
További ajánlott fórumok:
- Miért ciki Istenben hinni, és miért menő szellemekben, horoszkópokban és minden egyéb, hasonlóan bizonyíthatatlan valamiben hinni?
- Segítség! A metszőfogaim éleinek töredezését mivel lehet korrigálni?
- Be lehet tenni végleges gyökértömést egy fogba, ha még panaszos?
- Ti mennyi szabadságot tudtatok nyárra kivenni? Van, aki hozzám hasonlóan örül, ha a hétvégéi szabadok?
- Miért érzékeny gyökértömés után kopogtatásra a fogam?
- Gyökérkezelt, majd gyökértömött fogam érzékenysége nem múlik. Bal felső 1-es fog, járt valaki hasonlóan?