Miért érzékeny gyökértömés után kopogtatásra a fogam? (tudásbázis)
valószínű nem ölték ki rendesen az ideget,
ez gáz
Ma voltam a fogdokinál,csinált róla röntgent, azon minden rendben van, de ha kopogtatta érzékeny volt.
A többit lecsiszolta, ezzel az eggyel még hétfőig várunk.
Holnap kiderül mit mond, reggel megyek.
Én is remélem, hogy ettől lehet folytatni a kezelést, mert már csak a csiszolás és a korona van hátra. Eddig gyökérkezelések, csapépítés, húzás minden volt már július óta.
Az enyém is gyökérkezelte, de kocogtatásra érzékeny. Ezért kérdeztem, hogy ez meddig lesz így, vagy nomrális egy ideig?
Mert holnap kezdi a csiszolásokat, majd korona kerül rá
Nekem volt gyökérkezelésem aztán betömte teltek múltak a napok szépen begyulladt és a tömés kiesett..fájni nem fájt de volt egy nagy csomó az ínyemen aztán nem mentem el hozzá mert ugye nincs fájdalom akkor minek?! Egyik este ettem letörött az amúgy is már üreges fog egyik fele..utána mentem el kihúzatni mert a szájízem sem volt az igazi már egy ilyen "rohadó" fogtól...Kihúzta 3 napra rá lement az ínyemről a duzzanat és semmi probléma nincs vele.Persze a szájsebészeten azt akarták,hogy mentsük még meg mielőtt nem törött le,hogy majd felül az állkapocs csontot megfúrják és lecsípik a fog végét aztán letisztul akkor a gyulladás lemegy és betömik ismét és élhetek vele vígan...de nem engedtem ilyen barmolást épp elég amit a gyökérkezeléssel műveltek. Tömést gyökérkezelést sosem engedek már :)
Amúgy meg ha valakinek fáj a foga nem kell rögtön bántani gyógyszeres kezeléssel kell próbálkozni.
A koronáról meg annyit szerintem vétek egy egészséges fogat lecsiszolni...
Igen, erre korona fog kerülni. Vagyis nem csak erre, hanem még nagyon sok fogamra, felül.
Csak kedden vette le az első 4-ről a régi koronokákat, s kiderült hogy az egyiket gyökérkezelni kellett alatta.
Ezt csinálta most meg a jobb kettest. Szerdán kaptam bele gyógytömést, de már tegnap gyökértömte is, mert holnap csiszolja le a felső fogsorom.
Így viszont hamar elfogy.
Pedig nem biztos hogy mind a harminckettő fog ugyanúgy reagálna.
Sziasztok!
Tegnap gyökértömte a fogorvos az utolsó fogam, amit kellett így csiszolások előtt, ami szombaton lesz.
Viszont este kellett bevennem fájdalomcsillapítót is, mert fájt. Most már jobb, de érzékeny, ha kicsit megnyomon. Így azt hogy fogja lecsiszolni?
További ajánlott fórumok:
- Meddig lesz még érzékeny a fogam?
- Ráharaptam egy szőlőmagra, azóta nagyon érzékeny a fogam! Ez elmúlik, vagy menjek fogorvoshoz?
- Gyökérkezelt, majd gyökértömött fogam érzékenysége nem múlik. Bal felső 1-es fog, járt valaki hasonlóan?
- Ma ragasztották fel a felső 13 tagos körhidamat, és nagyon fáj a fogam. Meddig lesz érzékeny?
- Mély tömés után is érzékeny a fogam
- Érzékeny a fogam a melegre a kerámia fogpótlás alatt.Mit lehet tenni?