Gyógytea segített (beszélgetés)
Csak nem ugrott be, de kigugliztam. Kristálygomba!
Én mazsolát nem tettem bele, rondán elázott.
De az más volt, folyton szaporodott. Egy hosszú hétvégére itthagytam, szinte kimászott az üvegből.
A golyókat mindig le kellett öblíteni, tiszta kancsóba tenni. Rá 2-3 ek. cukor, egy szelet citrom, vissza a hűtőbe. Kész ital nem cukros, inkább savanykás, gombák a cukrot megeszik.
A pasim csak teán meg cukron tartja.
Lehet, hogy van olyan verzió, ami nekem is ízlene, de annyira nem érdekel, hogy pancsoljak vele. Pepecselek én eleget a konyhában :)
Én ezt értem, nyilván én is azért próbáltam, mert hasonlóakat olvastam. Aztán erős rábaszcsi volt nálam.
Ez kb a gyulladt szem meg a kamilla esete, vagy bőrre az aloe vera... nekem még véletlenül se "szabad".
Hát ez nagyon érdekes.
"cickafark nagyszerű természetes gyulladáscsökkentő, húgyúti fertőzések, hüvely- és méhgyulladás kezelésére javasolt a használata. Férfiak és nők esetében egyaránt enyhítheti a felfázás kellemetlen tüneteit, megszüntetheti a fájdalmas vizelést és az alhasi görcsöket, gyorsan és hatékonyan gyógyíthatja a hólyaghurutot."
Nekem egy csoda.
Gyuri bácsi üzletébe szoktam bemenni, ott értelmes, szakszerű tanácsokat tudnak adni, hogy mire mit ajánlanak, hogyan és mennyi ideig igyam/kenjem. Eddig még minden tanácsuk bevált.
Amire lehet tea helyett tinktúrákat szoktam venni,
Hát igen, ezek a "hatások" mind fellelhetőek a neten.
Nekem speciel semmire sem használt egyik sem, bármire próbáltam is. Így én csak élvezeti értéke miatt iszom egyiket-másikat.
A gyógytea alatt nekem azért más növények jutnak eszembe. Pl. csalán, zsálya, zsúrló, apróbojtorján, körömvirág, stb.
Több mint 30 éve használok gyógynövényeket, Maria Treben könyve hatására. Főként az ebben említett növényeket használom (a netre is ezek kerültek fel, ha rákeresel egy-egy gyógynövényre).
Én csak jókat tudok mondani róluk. Igaz, hogy némelyiknek borzasztó íze van (pl. a csalánnak), viszont hatásosak. Torokfájásra az apróbojtorján-zsálya keverék vált be, még a 20 éves nagyfiam is azt kéri, ha beteg.
Illetve a változókori izzadásra a zsályát iszom évek óta.
De bármi gond-baj van velem vagy a családban, rögtön nyitom ki a könyvet és keresem a rá való teát.
A konyhaszekrényem tele van gyógyteákkal. Tisztelem és becsülöm ezeket a növényeket, mert bár nem lórúgás-szerűen hatnak, mint a gyógyszerek, de hatásosak.
Nyilván a komolyabb betegségekkel ajánlott orvoshoz fordulni.
Vannak azért finomak. Szerintem, a fügefa leveléből készült tea nagyon finom, de a menta, és - nekem legalábbis - a kamilla is ízlik.
A babér sem rossz. Más, - szerintem még jobb is - az íze, mint amikor levesekbe és főzelékekbe rakjuk.
További ajánlott fórumok:
- Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített?
- Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak?
- Voltál Csernusnál? Segített? Írd meg kérlek hogyan.
- Kinek miben segített az agykontroll?
- Gyógyulásról másképpen! Ha mindent kipróbáltál, mégsem segített.
- Kinek segített a probiotikum minden reggeli hasmenés miatt?