Gyógyszer vagy spirál? Érvek, ellenérvek pro és konta... (beszélgetés)
Na én pont így lettem terhes - kétszer is :-/
Persze azt már sosem tudom meg, hogy a megszakítással volt a gond, a számolással, vagy egyszerűen nem a ciklus közepén volt a peteérésem, hanem a ciklus elején, vagy eltolódott a végére...
Persze, semmi sem biztos...csak mindenki próbálja a lehető legbiztosabbat és legkevésbé károsat.
Én szedtem gyógyszert, nem jött be, spirált ezek után nem rakok fel, főleg h anyutól örököltem a hajlamot a gyulladásos betegségekre.
Ez így van!!
Mikor anyukám elkötette magát még az is csak 98 százalékos!!!
Sajnos bármilyen védekezést is választunk, mindig van valaki, aki ismer valakit, aki az adott védekezéssel pórul járt.
Tökéletes védekezés nincs, csak ha nem csináljuk egyáltalán!
Én egyébként veled értek egyet!
Persze ha alkalmi vagy még elején tartó kapcsolatnál ez nem jó.De még mindig ott az óvszer és igen a hüvelykúp is nagyon jó.
Szerintem ha ezt kombinálják a megszakítottal akkor nem nagyon lehet baj.
Igen...sajnos ez is előfordul.
Én is spirált akartam, de anyukám is és ő is lebeszélt.Nekik nagyon rosszak a tapasztalataik.
Csak azért írtam ide, mert igenis előfordulhat hogy meddővé tesz.
Az egyik ismerősömnek úgy begyulladt a méhe a spiráltól, h műteni kellett.
Neki már nem lehet gyereke...
sziasztok!
Én a spirál mellett voksolok!
Semmi problémám vele!
Valahogy az én véleményem a Tiédhez áll a legközelebb.Bár most szedek tablettát,de bőrgyógyászati okokból írták fel és alig várom,hogy vége legyen a fél éves kúrának.Bizti nem egészséges,mert olyan terhességi tüneteket produkált az elején,mint amikor a lányommal voltam terhes.Szagokra érzékenység,hányás,hányinger,rossz közérzet.Mégha el is múlt nem hiszem,hogy használ hosszútávon a szervezetnek.Beszéltem oyanokkal akik szinte teljesen megkopaszodtak a fogamzásgátló abbahagyása után,mert túl sokáig szedték.
Spirál mellett lett a barátnőm terhes,szóval erről meg ennyitt.
Mi a megszakítás mellett maradunk,és megtámogatjuk a naptármódszwerrel,mindig is így csináltuk,soha nem volt belőle problémánk,a baba is akkor jött amikor akartuk.
Igen én is így vagyok vele.
A gyógyszer nem jó...a spiráltol meg mindig volt valami bajom :-(
Szóval marad az egyéb...
Spirált ha lehet, csak olyan nőknek javasolják a dokik is, akik már többször szültek és nem akarnak több gyereket. Sok mellékhatása, szövődménye van állítólag. Egyik ismerősöm a 3. gyerek után rakatta fel, de azt mondja, irtó kellemetlen, nagyon erős menstruációi szoktak lenni. Azt mondják, ezt a spirál okozza.
Tabletta... Nem is tudom. Mondanám, hogy a mai ultrakönnyű tabletták nem okoznak bajt, de a párom, aki eü végzettségű, mindig azt mondja, csak azokat a gyógyszereket érdemes bevenni (betegség eseténis) amik már legalább 20 éve forgalomban vannak, mert azoknak már kiderült a mellékhatása, ami esetenként akár egészen komoly is lehet. A régi fogamzásgátlókról ki is derült, hgy mennyire ártalmasak. Az újak meg pár évesek... Nem tudom, mindenkinek a maga döntése, de én inkább egyiket sem választom. Persze a maradék módszer nem olyan kényelmes... Nehéz kérdés ez.
Mi maradunk a megszakításos módszernél, nálunk bevált, ha meg véletlenül besikerülne egy baba, semmi gond, úgyis akarunk még gyerekeket. Egy jól működő kapcsolatban szerintem úgyis csak áldás a gyermek, ha új kapcsolatról van szó, akkor meg mindenképp az óvszer a jó megoldás, elég biztonságos is, minden szempontból.
Persze ez csak az én véleményem, nekem jó így, de nem vagyunk egyformák.
Mindenképpen a spirál
(gyógyszer=máj és stb.károsító)