Gyes - védettség (beszélgetés)
Én is ezt gondolom, de reménykedem, hátha tud valaki jó hírt.
Akkor megint azt szívatják, aki dolgozna és nem hagyják....a cégeknek kedveznek újfent.
ez jó hír, köszi
ha már visszarázódtam a munkába és dolgozom egy éve kisebb az esélye, hogy elküldenek, mint rögtön visszatérés után egy hónappal
biztos csökken az is akkor, hiszen a gyes idején van védettség, az meg ugye megszűnik amikor a gyerek két éves lesz
Amíg gyesen van valaki+1 hónapig tart a védettség még. Nem tudom, hogy ha már nem 3, hanem csak 2 év lesz, akkor ez is csökken-e.
Ha még ebben a rendszerben vagytok, akkor igen, 2. szülinap után + 1 év gyes és a gyes alatt dolgozhatsz 8 órában is.
nem tudok válaszolni a kérdésedre, de
most a gyerek 3 éves koráig nem küldhetnek el? mindegy, hogy mikor mész vissza dolgozni? nem 1 hónapig van védelem?
És ha a gyerek 2 éves korában visszamegyek dolgozni, akkor még 1 évig kapom a gyest a fizetésem mellett? Akkor is ha rendesen 8 órában dolgozom?
Ha majd csak 2 év lesz a gyes, akkor a munkahelyeinken a védettség már nem a gyerek 3,hanem, csak 2 éves koráig fog élni? Azaz, ha lejár a gyed és mennénk vissza dolgozni,simán kirúghatnak, nem mint eddig, mert ott védett a gyes a gyerekek 3 éves koráig?
Ha ez így van, akkor ez a munkáltatóknak jó, nem? És nem a családoknak, a munkavállalóknak.Eddig is nagyrészt szabadultak volna az anyáktól, így még könnyebb dolguk lesz,nem?
További ajánlott fórumok:
- Mikor kapom meg a védettségi igazolványt?
- Hogy fog működni az antitesten alapuló védettséget igazoló papír megszerzése?
- Oltás után nem kaptam védettségi igazolványt
- Ha kislányom 2 éves kora után visszamegyek dolgozni, meddig tart a védettségem a munkahelyemen?
- Hogyan lehet utazni a védettségi igazolvánnyal?
- A 6 hónapos korban beadott meningococcus vakcina ad még védettséget a 9 éves lányomnak? Láttam a Napló riportját és félek....