Gyes melletti 4 órás munkavégzésnél a régi szabadságaimat is 4 órával akarják kifizetni! Jogos ez így?! (tudásbázis kérdés)
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki írt!
Ede71, végül is így lett, ahogy leírtad, csak nagyon nehezen engedték, de már nem csodálkozom semmin...!
Köszi mégegyszer!Mindenkinek minden jót!
szia,
mielőtt visszamész dolgozni vedd ki a szabijaidat és addig is munkavizsonyban vagy 8 órában, amikor a szabik lejártak akkor kérd a gyest és térj át a négyórás munkaviszonyra. beszéld meg a könyvelővel vagy a bérszámfejtővel a dolgot. a szabik a thgyás és a gyed idejére járnak, ezért nem felehezheti meg a munkáltató, mert csak 4 órában akar visszavenni. természetesen a gyes alatt keletkező szabik már 4 órásak lesznek.
Nekem meg azt mondták,hogy most átállítják a munkabéremet a négyórásra (sajnos, mert én hatba akartam, de nem engedték, a négy órásra a törvény kötelezte őket, de már mindegy, kezdem megemészteni), akkor a szabim is, csak négy órásba lesz kifizetve.Ej, úgy érzem utána kell néznem.
Amúgy köszi csajok az infót!Aranyosak vagytok!
Szia!
Én GYES mellett kezdtem el dolgozni részmunkaidőben most szept. 1től, és az addig felhalmozódott szabijaim 8órásan adták ki, hisz akkor még nem voltam részmunkaidős. Sőt pl. azt is megkérdeztem, h akkor a gyerek után járó pótszabi is feleződik most, ha félállásban vagyok? és azt mondták, h nem...
Ja, és igen, a szabi lejárta után kezdődik a hat órás munkarend. :-)
Ma már nem leszek, mert a kis pasim nem hagy, de holnap benézek, ha van még kérdésed. :-)
Mi 12 órás munkarendben, össze-vissza dolgozunk egyébként. Kellett írnom egy kérvényt az iginek, hogy 6 órásba szeretnék visszamenni. Engedélyezte. Munkaszerződést még nem láttam, de nemsokára kell mennem munkaruha, meg baleset védelmi oktatás miatt, lehet akkor majd lesz.
29-én jár le a szabim, remélem csak 1-vel kell majd kezdenem. :-)
Kedves Esőcsepp!
És akkor a munkáltatónál ezt, hogy jelezted?A munkaszerződést, hogy módosították Neked 6 órásra, azután kezdődik a 6 órás munkanap, miután lejárt a szabid?!
Köszi a választ!
További ajánlott fórumok:
- Gyes melletti munkavégzés
- Tudja valaki, hogy érintik-e a változások a gyes melletti munkavégzést?
- Fizetés nélküli szabadság melletti munkavállalás
- Volt már olyan, akinek nem akarták kifizetni a fizetését, vagy szabadságát?
- A munkáltató köteles kifizetni a szabadságot GYES lejárta után? Maszek vállalkozóról van szó és a munkahely megszűnik!
- A túlórát a munkáltató köteles kifizetni vagy szabadságban is kiadhatja?