Volt már olyan, akinek nem akarták kifizetni a fizetését, vagy szabadságát? (beszélgetős fórum)
Felmondást követő 3 munkanapon belül meg kell kapnod a kilépő papírjaidat, és a járandóságod. Ha nem teszi meg, munkaügyi bíróság vagy felügyelőség.
Ha nem kapsz kilépő papírt, akkor még állományban vagy, azaz azokra a napokra is jár a fizetés, hiába nem dolgoztál. Én azt mondom, menj be a felügyelőségre, és mond el, mi a problémád. Ha bevallod, 12 óráztál, se téged fognak cseszegetni. Nekem is ők segítettek, amikor az előző munkahelyemen gáz volt.
Hány helyen megcsinálják ezt, még ott is, ahol rendesen bejelentik az embert.
Sajnos sok mindent nem tudsz tenni, pont a 4 óra miatt. Max. azt megkaphatod majd egyszer, de az is sok időbe telne és lehet többet költenél rá.
Nem tudom hogy most hogy van, de 2 vagy 8 nap van rá, hogy megkapd a papírjaidat és a maradék pénzedet az tuti, hogy max 8.
Egyébként nem értem az ilyet.Van egy rokonom neki is 300-zal tartozik a munkaadója és most is csak ígérget, én már akkor otthagytam volna, amikor 1 havi bért nem fizetett ki.Ezt egy munkaadó nem csinálhatja.Ő felveszi azt a pénzt a megbízótól és kiadja a munkát másnak.Persze van olyan, hogy a megbízó nem fizet, de akkor meg neki is ott kéne hagynia a munkát és elvileg egy vállalkozó 1 havi bért oda kell hogy tudjon adni a munkásainak, dolgozóinak.
Nagyon durva amit mostanában csinálnak a dolgozókkal, ezt én mondom, nekünk van egy cégünk és van, hogy a megbízó tartozik nekünk is,sőt van olyan, hogy úgy írjuk a szerződést, hogy 2 hó múlva fizeti a tárgyhót és mi kötelesek vagyunk addig megelőlegezni a dolgozók bérét.
Azzal tényleg megütheted a bokád, ha kiderül, hogy 12 órát dolgoztál, holott 4 órás voltál, az a 40 ezer meg a szabadságpénz pedig még az ügyvédet sem fedezi, nemhogy a bírságot, amit rád is kiszabnak sajnos.Veszett fejsze nyele...
sajna a munkahelyemen mindig is nehezen kaptam meg a fizum,honapos kesesekkel..maszek...szombat meloztam utoljára,a felmondást már 23.an datummal megirtam,ennek ellenere a konyvelonek a mai napignem szolt(mert joba vagyok vele es beszeltunk)log nekem kb 13o ooo ft tal,azt mondta a heten hiv..de en meg 17 enelutazok messzire,spanyolo ba es kellene minenkepp ,mert vásárolnom kellene...nemtudom mit tegyek,apám ismeri,regrol de ez egy rohadek,tartozik a fel világnak,takarito munkatarsamnak is kb 2oo al,masik munkatarsaimnak is sokkal.sajna 4 oras voltam papiron,amugy 12 orat meloztam
gondolom nem lehet rajta ezt sehogy behajtani hiszen papiron csak kb 4oezer járna...nem?
szabikrol nemis beszelve...tuti nem fogja kiizetni
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Naturizmus, avagy testi szabadság.)
- Gyes melletti 4 órás munkavégzésnél a régi szabadságaimat is 4 órával akarják kifizetni! Jogos ez így?!
- A munkáltató köteles kifizetni a szabadságot GYES lejárta után? Maszek vállalkozóról van szó és a munkahely megszűnik!
- A túlórát a munkáltató köteles kifizetni vagy szabadságban is kiadhatja?