GYES-el kapcsolatos kérdésem lenne, segítenétek? (tudásbázis)
Mi most fogunk egy kicsit megkönnyebbülni, mert jó úton halad a kicsi is a szobatisztaság felé. Már csak éjszakára kell pelenka, így nem kis megtakarítás van:-)))))
Nálunk hasonló, de reménykedek azért,hogy akad majd segítség :)
Na meg ahogy nőnek, megjelennek az igények is. Ilyen cipő, olyan táska stb. Nálunk nem volt segítség, nincs sem a rokonságban, sem a baráti körben baba. Illetve mi kezdtük a sort. Horror...
Kereszlányaim 4 évesek, még van 2 jó év a suliig. Én "szerencsére" úgy néz ki csak 1 babát várok. :) Remélem nekünk is besegítenek majd a barátok,rokonok. :))
Persze nekik is igyekszünk segíteni (kaptak tőlünk gyerekülést, etetőszéket, járókát, ruhát), de így is nehéz. És akkor még majd az iskola, amikor egyszerre kezdik az első osztályt....
Persze, keresztlányaim szülei is szenvedtek. Bár mivel nagyobb volt a "szükség", több volt a segítség is. :)
Nem igazságos az tuti. Bár mondjuk pl az ikrek nem tudják a dolgokat egymástól örökölni, még a tesók igen. Ikreknél 2 kiságy, 2 etetőszék, 2 hordozó, ikerbabakocsi, dupla ruhatár stb. Barátnőmnek ikrei vannak, nálunk van korkülönbség. Nekem azért jóval könnyebb anyagilag.
csak a pontosság kedvéért: azt egyszer sem írtad, hogy előtte nem dolgozott, azt pedig hogy valóban gyest kap gyed helyett azalatt írtad, mialatt én az enyémet, ergo nem láthattam...
Igen,megkérdeztem. :/ Ez így nem igazságos...
Mert az ikrek ráadásul 6 éves korukig kapják...
igen,így lenne a logikus,de kérlek nézz utána mielőtt hiú reményt keltesz valakiben.1 gyerek után fog gyest kapni.ha mégis én tudom rosszul,előre is elnézést :)
Csak az ikreknél van a dupla gyes. Ebben az esetben csak 1 gyest kap, és dupla családi pótlékot.
Nem, vagyis nem egészen. úgy veszik őket,mintha nem lennének ikrek. Mindkét gyerekre jár a maga támogatása, csak nem egymás után hanem egyszerre. Így igazságos. :)
Arról nem az anya tehet,hogy ketten lettek :)
Legalábbis én így tudom. :)
gyest 1 gyerek után fog kapni,családi pótlékot természetesen 2 gyerek után.
Az ikerek azok nem mások máshogy kell nézni??
2 gyes van, iker keresztlányaim vannak. dupla ideig is kapják. A nagyobbik gyerek 3. évének betöltéséig kani fogja. A kicsi pedig értelem szerűen 3 teljes évig. Tehát valójában csak kb. egy olyan év lesz mikor átfedésben mindkét gyerekre kapja. Szerintem.. :)
Iker keresztlányaim vannak, dupla minden.
Csak egy gyermek után kap majd. A családi az teljesen más ...
Ikrek: ott csak a családi dupla, szerintem! Illetve több időt lehet otthon.
2 gyerek 2 gyes szerintem, hiszen ha nagyobb korkülönbséggel születtek volna,akkor is 2szer kapta volna meg. Illetve ezért kapnak duplát az ikrek is. :)
De mivel előtte nem dolgozott így GYES-RE jogosult,de ezt le írtam már kétszer is:P
2 éves lesz és gyes-t kap? Nem gyed-et?
A kicsire tudtommal tgyás-t kell igényelni, mindig az az első, ami jár.
Csak a kicsire?Akkor is hogy csak GYES-en volt végig GYED -et nem kapot??
igy van,csak egyre kaphat juttatást
Meg igértem a szomszédomnak hogy utána nézek.
Szeptemberbe fog meg születni a második kislánya,akkor a nagy 2 éves lesz,ilyenkor mind kettőre kapja a GYEST vagy csak a kicsire,GYEST kap jelenleg.
További ajánlott fórumok: