Gyermektartási per....megkapom visszamenőleg? (tudásbázis)
Na igen vannak ilyenek!
De olvastam hogy megtaláltad aki elfogadta a 4 gyerkőcödet és boldogok vagytok!
Nagyon sok boldogságot és szerencsét ehhez az ügyhöz!!!
Ne haragudj,de aki ezt mondta az hülyeséget beszélt!!
Mindenképp behajtják rajta ahogy tudják akár közmunkára fogják stb..
Te ne azon aggódj őrajta hogy hajtják be,azonnal ahogy tudod szeptemberbe add be a bírósághoz a keresetet és indítsd el a pert,annál hamarabb lesz pénzed!!!
Ilyen nincs!!
Ha nincs jövedelme és semmije akkor az állam megelőlegezi!
Bírósághoz kell fordulni,gondolom 4 gyerek mellett hiányzik az a pénz!!??
Igen a válásnál a bírónő megállapította a gyerektartást,de ha nincs megállapodás akkor is minimum a jövedelme x%-át levonják.
Lényegtelen hogy össze voltatok e házasodva és így volt e válóper vagy nem!
Gondolom a Te esetedben azért nincs ez a 6 hónapos korlát, mert bírósági végzéssel megállapított követelésed van.
De akinek nincs végzése, annak áll a max. 6 hónap visszamenőleg. Gondolom én. Laikusan
Hát ez az! Ha senki nem tudja bizonyítani a fizetés-nem fizetést, akkor kinek hisznek? Valakinek csak kell!
Bíróságon nem jártunk, mert normálisan indult a gyerektartás fizetése, aztán pálfordulás történt....
Hm-Hm!
Én úgy tudom, hogy visszamenőleg, csak 6 hónapot kaphat az "áldozat":-)
De Te a "szenvedő" alanya vagy az ügynek, benne vagy, biztos jobban értesült vagy az ügyben.
Nálunk is ez volt neki volt,nekem nem de mivel ő nem tudta bizonyítani hogy fizetett mert nem is,nekem meg nem kellett mit bizonyítani így egyértelmű volt a felállás.
Teljesen potyára dobnád ki a pénzt az ügyvédre!
Fölösleges ügyvédre pazarolni a pénzt.
De egyet vegyél figyelembe! Ahogy Ő nem tudja bizonyítani, hogy fizetett, úgy Te sem, hogy nem fizetett!
De a bíróság nem rögzítette a tartásdíj megfizetésének módját?
Nekem évek óta nem fizet a 2 gyerekre és a bíróság és a végrehajtó ráterhelte a lakására a gyerektartást ami sokkal több mint 6 hónap!!
Most év végéig kapott haladékot ha nem fizet kamatos kamatot számolnak fel és persze folytatódik az ügy,de ő jár rosszul mert a végrehajtónál is ő tejel!!
Sziasztok/Szia!
Akkor izibe add be, mert se többet-se kevesebbet nem kapsz vissza utólag, mint 6 hónapot.
További ajánlott fórumok:
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Mivel büntetnéd azt az "apát", aki évek óta nem fizet gyermektartást?
- Ha 8 évig nincs fizetve a Tb, kérhetik visszamenőleg?
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Felülvizsgálják a RÁT-ot. Gyermektartás 18000 Ft, a családi pótlék 13700 Ft. Megkapom a bérpótló juttatást?