Gyermek után járó 2 nap pótszabadságot GYED alatt az apa is igényelheti? (tudásbázis kérdés)
Most hívott a párom, a titkárnő váltig állítja, hogy megkérdezte a munkaügyi hivatalt, és nem jár a szabadság...
Na most hová forduljak? Valami ötlet?
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!:)
Mostmár a párom is nekem hisz, és a védőnőnknek. Sajnos elbizonytalanította a titkárnő.
Igen, igényelheti. A gyermek után járó pótszabadság a törvény konkrét megfogalmazása szerint a gyermek születésétől jár.
Egy betű sem szól arról, hogy amíg az anya gyeden...stb
Ahogy előttem is írták, ha te kérnéd, akkor vehetnéd igénybe, amikor visszamész dolgozni és a felgyűlt szabadságaiddal együtt megkapnád.
Igényelni kell és aláírni, hogy igen, így akarjátok:)
Persze, utánanézett a titkárnő....pffff
amúgy ezt bárki kikerestetheti google-val
nem is értem az ilyenek miért kérdések
132. §
(2) A szülők döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelő szülőt évenként a tizenhat évesnél fiatalabb
a) egy gyermeke után kettő,
b) két gyermeke után négy,
c) kettőnél több gyermeke után összesen hét
munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.
1992. évi XXII. tv. (a Munka Törvénykönyvéről)
de bizony jár:)
sőt, akár te is igénybe vehetnéd, csak akkor hozzácsapódik a felgyülemlett szabadságodhoz, amit a munkába állásod előtt fogsz majd kivenni.
Nálam mindig rákérdeztek, hogy nem én igényelem-e?
Azért kérdezem ezt egyébként, mert a páromnak a munkahelyén a szabadság igénylő lapot nem akarják kiadni, mert a titkárnő szerint nem jár GYED alatt ilyen.
Állítólag utánanézett a hölgy.
További ajánlott fórumok:
- Tudtátok, hogy január 1-től mindkét szülőnek jár a gyermekek utáni pótszabadság?
- Gyermek után járó pótszabadság apának
- Meddig vehető igénybe a gyermekek után járó pótszabadság?
- Apáknak is igénybe vehető gyermek utáni pótszabadság?
- Jár-e gyermekek utáni pótszabadság az apának, ha az anya GYED-en van?
- Apukák igényelhetik a gyermeknevelési támogatást ( GYET-et ) ?