Gyermek orvosi ellátása ebben a helyzetben (beszélgetés)
Csak a láz miatt nem fogják koronavírusra. Ellátásrend csekklista alapján történik, fognak kérdezni más panaszokra, tünetekre is, ha együttesen fennáll a "láz ÉS még valamik", akkor merülhet fel gyanú.
Írtad, hogy gyakran beteg. De milyen gyakran, havonta, kéthavonta?
Ugyanaz, mint máskor.
De hiszen válaszokat kaptál már az orvostól és sokaktól.
Ez ha meg haragszol, ha nem egy újabb hisztéria csak.
Világjárvány idején is lelkiismeretesen ellátják a betegeket az arra illetékesek, nekem ez a tapasztalatom.
Sok sikert!
Hálistennek, hogy nem beteg. Akkor csak az ördögöt fested a falra?
Egyszerűbb, ha a kérdésedet egy orvosnak, vagy az ügyeletnek teszed fel.
Most nekem fognak esni. (gyerek orvos tud róla)
Ha kezdődő torokgyulladása van és hőemelkedés, akkor fagyit etetek vele.
Lázat csillapít , gyulladást lehúzza .
Mivel gondoskodó anya benyomását kelted az írásod alapján, ezért szerintem ügyelet, ha baj van, nagyobb baj esetében kórház.
Én hányás miatt vittem fel este ügyeletre a kislányunkat, hőemelkedéssel. Megvizsgálták annak rendje és módja szerint, kaptunk injekciót és azóta alszik.
Ne pánikolj, hanem ha úgy érzed cselekedj. Mi sem vagyunk mások, mint a gyermekorvosod (táv-gyógyítás), csak nekünk képesítésünk sincsen hozzá. (Tisztelet a kívételnek)
Ha esetleg begyullad a torka, hívd fel a helyettesítő orvost. Ő biztosan megvizsgálja.
Ne félj, nem fogja összekeverni a koronavírus tüneteivel.
És mindenképpen nézesd meg msjd fül-orr-gégésszel, mert egy gyulladásos góc csak bajt okoz, nem véd. És a sokszor szedett antibiotikum se jó.
Akkor szerintem hívd fel a helyettesítést kedden.
Kórházba emiatt nem fog kerülni, emiatt ne aggódj.
Szia!
Tesom lanya is ezzel kinlodott,mandulat kivettek azota nem volt beteg.
Bocsi az ekezethianyert uj a telom.
Szia!
De igazad van,eszünkbe jutott.Nyaggatott vele a háziorvos,hogy nézessem meg,de sajnos saját tapasztalat miatt úgy voltam vele,hogy magánorvosunk nézze meg a szülővárosomban,de még nem kaptunk időpontot.Amennyiben ki kell venni,természetesen kivetetjük,de bajban vagyok,mivel ugye én nem vagyok orvos,de szüleim szerint nézessük meg a szuper fül-orr-gégész családi orvossal,aminek én is örülnék,apa viszont azt mondja,hogy a mandula lefogja a betegséget,és ami okozhatna nagyobb bajt is,azt egyből elkapja,és "csak" mandulagyulladása van.Hát ő sem orvos...Mindenesetre meg szeretném nézetni,de csakis a saját orvossal.Még várjuk az időpontot.Gondolom,most aztán még várhatunk is.
Szia! Tudom, nem kérdésedre válaszolok, csak eszembe jutott valami. Ha ennyire beteges, nem merült még fel korábban, hogy ki kellene vetetni a manduláját? Gócos mandula nem véd már semmitől, csak bajokat okoz. Egy idő után nem használnak antibiotikumok, mert rezisztenssé válik, hozzászokik a kis szervezete, na meg a baktériumok is.
Mindnyájan megértjük, hogy aggódsz. Ha véget ér a helyzet, törekedjetek tartós megoldásra.
Helyedben kérnék tanácsot a helyettesítő rendeléstől.
Sziasztok!
Szeretnék egy kis tanácsot,segítséget kérni,illetve tapasztalatokat lázas,gyulladt torkú gyermek ellátásával kapcsolatban ebben a helyzetben.Leginkább azért,mert az én 6 éves fiam gyakran beteg,és amióta csak él,még soha semmi más baja nem volt,csak légúti betegségek(mandula-és torokgyulladás).Ilyenkor ő lázas,piros a torka,és néha a szeme is bedagad,így jön ki rajta a gyulladás,amit csak az antibiotikum visz le neki.Nagyon aggódós vagyok,emiatt felhívtam a háziorvosát,hogy tájékozódjak,ha megint megbetegedne,mi lesz-hogy lesz,de ő azt mondta,ha esetleg a fiam megint lázas lesz,ő nem foglalkozhat vele,mert az a koronavírus tünete,és ő 65 év feletti.Elvihetem a helyettesítésre,vagy a kórházi ügyeletre,de nagyon félek,hogy ha odavinném,ott egyből bent fognák,mivel a koronavírusnak is ilyenek a tünetei,hiába tudjuk (vagyis majdnem biztosak vagyunk benne,hiszen a házból ki se mozdultunk több,mint 1 hónapja),hogy ez a fiam általános betegsége,ami az antibiotikumtól,amit kapni szokott,3 nap alatt szinte teljesen elmúlik.Aggódom,hogy ez nem érdekelne senkit,vagy hogy egyből kórházi karanténba tennék,nélkülem,anyuka meg maradjon csendben és tűrje,mert nem orvos,csak 6 éve ismeri a gyerek kórtörténetét... Ettől félek a legjobban,hogy ennek esetleg kitennék.Kérlek,hogy osszátok meg velem,hogyan és hol kaptak a gyermekeitek orvosi ellátást ilyen tünetekkel,beküldték-e kórházba mintavételre is,vagy rendben ment az ügyeleten/háziorvosnál/helyettesítésen minden.Szeretnék megnyugodni,mert sajnos most cikáznak a fejemben a legrosszabb eshetőségek,bár még nem beteg... :(
Köszönöm szépen.
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül egy kisgyermek ellátása havonta?
- Mi a véleményed a gyermekvállalásról a mai bizonytalan, válságos helyzetben?
- Bárányhimlős lett a nagyobbik gyermek szülés előtt...Ha valaki került már ilyen helyzetbe, kérem írja le tapasztalatait. Előre is köszönöm.
- Vállaljak még egy gyermeket ebben a helyzetben?
- Miskolcon az gyermekorvosi ügyelet hogy van? Hétvégén napközben is be lehet vinni a gyermeket az ügyeletre?
- Agranulocitozis vagy alacsony granulocita szám gyermekkorban. Van valakinek tapasztalata ilyen helyzetben?