Gyermek gasztroenteorológust tudna valaki ajánlani Pécel, Budapest környékén, aki hajlandó rendes kivizsgálásra? (tudásbázis)
Szia!
Hatvan dr Rosta Ildikó ,nem mellesleg o itt a gyerek osztály főorvosa ,sőt a korhaz egyik orvos igazgatója is,mindezek ellenére ,nagyon kedves ,közvetlen es gyermekbarát !meg akkor sem volt mérges ,sőt viccelődött velunk amikir hajnal 4kor be kellett mennünk a gyermek ügyeletre!minden tanácsa bevált !hogy hogy lehet bejutni hozza azt nemtudom,de ha felhívod a hatvani kórházat es kéred a gyermek osztályt ott biztos segítenek,lehet ha bent van meg kérheted is a telefonhoz!rem segítettem!jobbakat!:)
Rengeteg gyermek nem fogyazst vagy fogyaszthat tejet. (az ázsiai népcsoportok eleve nem is tudják megemészteni genetikusan)
AZtán mégsem angolkóros meg kalciumhiányos ez a sok gyerek.
A táplálkozás okos felépítésével nem lehet kalciumhiányba kerülni.
Egyébként meg adj a gyermekednek valamilyen multivitaminos szirupot vagy ManóMannát.
Ha allergiás a tejfehérjére, akkor nem eheti sem sajt, sem joghurt, sem kefír, sem semmilyen formában. Ilyen egyszerű
Egy kétévest én nem tennék még egyszer ki ilyen irányú vizsgálatsorozatnak.
A hüvelyesekben (bab, borsó csicseriborsó, lencse, vöröslencse) és az olajos magvakban sok kalcium van. A mákban szintén.
És ajánlom ezt az oldalt:
simán pótolható a tejtermékekből származó kalciumtartalom
Ha van már diagnózisotok, akkor nem gasztroenterológus kell, hanem esetleg egy dietetikus, aki segít egy kiegyensúlyozott étrendet összeállítani.
A család egészsége is jobb lesz tej nélkül.
De számos olyan oldalt találsz a neten, ahol tejallergiásoknak szánt receptek vannak.
Szerintem nem egy nagy dolog tejtermékmentesen főzni.
Pár hónap és rutinná válik az egész, csak nyitni kell új dolgok felé.
Jó egészséget!
További ajánlott fórumok:
- Hol a legjobb élni Budapesten vagy a környékén, és melyiket nem ajánlod? (biztonság, közlekedés, zöld terület, oktatás, család...)
- Esküvőre keresek éttermet kb 50 főre Budapesten vagy környékén, tudna valaki ajánlani?
- Tud valaki jó gasztroenteorológust Békéscsaba, Szeged vagy Orosháza környékén?
- 7 éves kislányom bőrtünetei gasztroenterológiai tünetre utalnak. Kivizsgálták, de még nem találták meg a kiváltó okot. Van ötletetek?
- Tudnátok jó gasztroenterológust ajánlani Budapesten és környékén?
- Békés megye környékén gyermek gasztroenterológust ajánlanátok?