Gyerekmodellkedés (beszélgetés)
Engem csak az érdekelne, hogy ilyenkor mivel motiválják a gyereket? mármint elmondják neki, hogy csinálja meg, mert pénzt fizetnek azért, hogy ő szép? és most nem a 16- 17 éves tinikről beszélek, hanem a 3- 4 éves gyerekekről, akiknek szerintem az ilyesmihez vajmi kevés érdeklődése van.
Nem ítélem el, aki ezt szeretné csinálni önszántából, de szerintem nem kifejezetten tesz jót a gyerek értékrendi fejlődésének, ha azt tápláljuk bele, hogy azzal keressen pénzt, mert szép...
Persze ez csak az én véleményem. :)
Szerintem hamar kiderül, ha kamu.
Az általam említett lánynál a szülőket is ostromolta a divatfotós, a szülők persze első körben hallani sem akartak a dologról. A lány azért kikönyörögte, végül a szülők megenyhültek.
Aztán ügyvéd, szerződés, szülőknek is alá kellett írniuk.
Gondolom, aki kamuzik, hamar lebukik. Már azzal, ha pénzt kér előre, bezárul a kör.
Senki nem árasztott feléd negatívumot, csak reális véleményeket és történeteket mondtunk el.
Férjem alkalmazottja 300 ezret fizetett portfólióért a két kislányának (ennek 7 éve) azóta sem történt semmi. Az én ismerősöm is így járt a gimis lányával. Gimik, sulik környékén ólálkodnak, körüldongják a szülőt, hogy milyen szép a gyermek, aztán a szülő boldogan fizet....Munka egy szál se.
Én akikről tudok, (két lány), mindkettőt az utcán vették észre, fedezték fel. Az egyik azóta is külföldön modellkedik, a másik most kezd befutni.
Hát, ez a tapasztalat.
Indítottam erről egy fórumot régebben...Ne tudd meg mit kaptam.Minden féle szar anya voltam,mert megfordult a fejemben,hogy esetleg megpróbálnánk a kislányommal.
Ez az.Ha gondolod olvass bele.
Azt hallottam,h az ne számítson "semmi jóra"akitől a portfolioért elkérnek x összeget.Akiben látnak lehetőséget,azt nem fogják elküldeni mert nem tud befizetni pénzt.
az ingyen portfolio az befektetett "pénz" megtérül az ára,persze ha a "leszólító"tényleg komolyan beszél és nem egy szélhámos.
Egyet kell, hogy értsek a két előttem szólóval.
A lányom gimis osztálytársnőjét 15 évesen meglátta egy divatfotós Pesten, leszólította. Azóta magántanuló a lány, és modellkedik, bemutatókon vesz részt, fél Európát bejárta (itthon is láttam már plakáton). De a nagy különbség, hogy őt valóban egyszerűen, véletlenszerűen meglátta a pasi, úgymond felfedezte.
Ne nevezd be a gyerekedet sehová!! Mindenki a sajátját látja a legszebbnek de nem biztos hogy más számára is az a szép.
Egyet jegyezz meg:
abból lesznek (híres )igazi modellek akiket a szakemberek LESZÓLÍTANAK az utcán mert meglátnak bennük valamit. Akkor ők fognak nektek fizetni és nem fordítva.
Barátnőm nagylánya..egy csomó pénzt elkértek tőle portfólióért,valami 150 ezret,aztán 1-2 válogatásra még elhívták,de semmi nem lett belőle,pedig folyamatos munkalehetőséget ígértek.
A portfólió 5-6 kép volt!!!