Gyerekem anyja, szülői jogok (beszélgetés)
Borzalmas, amit írsz. A gyereket többnyire az anya kapja, ilyen aljas húzásra nem hiszem, hogy elvennék tőle. Legalábbis őszintén remélem a gyermeked és az anyja érdekében. Egy gyerek nem csak pénz kérdése, sőt. Pár tíz ezer forintért kiszakítani a környezetéből nagyon aljas dolog… Ez egy gyereknek ilyen ok miatt hatalmas trauma. A párod pedig nem a gyerek anyja.
Ja és az én párom ennek az összegnek a többszörösét fizeti az exének a gyerekek után. Pontosan azért, hogy ne sérüljön az életszínvonala a gyerekeknek. Bármekkora is legyen a harag, a gyerek érdeke fontos a szakítás után is.
Én a helyedben azt kértem volna, hogy anyuka nevelje a gyereket és még ő fizessen neked, hogy ezt megengeded.
Adókedvezmény 10 ezer/hó. Az iskolai kajára nem elég
Ritka egy nagy barom vagy!
Gondolom a párod minden vágya a gyermekedet nevelni!?
Remélem nem sikerül a terved! 😡
Édes istenem, hát te se tudod, milyen egy gyereket egyedül nevelni :(
Egyrészt iszonyatos összegbe kerül, másrészt lelkileg is megterhelő. Ezt én mint egyedül felnevelt gyerek mondom már felnőttként.
Ha neked az a lényeg, hogy a gyereked anyja ne kapja meg az emelt összeget, csak azért, mert akkor neki lenne igaza, akkor te egy borzalmas ember vagy. :(
Ha te fogod nevelni, miből gondolod, hogy az ő 35 ezres vagy 50 ezres támogatásával majd jobban fogsz járni? Ez a lényeg, hogy anyagilag te jöjj ki jobban? Nem csak a szemüveg kerül pénzbe, te!
Minden egyes nap pénzbe kerül nevelni a gyereket és plusz rezsivel is jár... Hogyhogy nem látod ezt?
Ne álmodozz arról, hogy elfogod tudni venni a gyereket az anyjától.
Csodálatos apuka lehetsz, ha nem a gyerek érdekét nézed!
Hogy fogja a gyerek érezni magát, ha kiderül miért tetted ezt az egészet? Hogy érzi majd magát, ha elveszed az anyjától?
Plusz ugye az anyagiakon kivul azert teljesen mas az, hogy egy gyerek folyamatosan veled van ket hetig, hozni-vinni edzesre, fejlesztesre, oviba/suliba, tanulni vele, megoldani hogy valaki vigyazzon ra, ha vhova el szeretne menni esetleg az, aki neveli.
Aztan apuka meg elviszi ket hetente hetvegere.... Kozben meg 2 hetig éli vilagat, munka utan oda megy, ahova es amikor akar, nem kel fel ejjel esetleg a beteg gyerekhez, hanem tök nyugodtan alszik 8-10 orat.
Így acn. És biztos van még napi kiadás, ami eszembe se jutott a felsorolásnal.
Fiamnak ősszel kellett új szemüveg, sima mínuszos, ammi faxni (oké rábólintottam a napszemüveges változatra), 83ezer forintba került.
Az edzést nem is említem. Tény hogy saját akarat, nem kényszerít senki, de nálunk pl 20e a havi díj, és kb még 10.000 Ft plusz az eszköz.
Szemüveg, fogszabályzás egy vagyon.
Huszonéves fiamnak kb. 10 éve is már százezer forint felett volt a TB támogatott fogszabályzás.
Magánban félmillió alatt meg nem úszod.
Csak egy szimpla megfázásnál is a lázcsillapító, orrcsepp köptető kombó több ezer forinttal könnyíti a pénztárcádat.
A gyerek elhelyezést csak azért nem változtatják meg, mert az egyik szülő úgy gondolja, hogy akkor anyagilag jobban jár.
Havi 50 ezer forinttal nagyon olcsón megúszod a gyereknevelést.
Igen? De nagy az arcod, te senki!
Fogsz kapni 40ezer forintot,de a többit te állod!
Nézzük:
Ovis/sulis étkeztetés, otthoni kaja/innivaló/nasi. Programokat fizetni a hétvégén (állatkert, belépők, benzin pénz...) Iskolai programokat támogatni anyagilag, zsebpénz, napi egyebek. Plusz ugye ruha, cipő, otthoni használati tárgyak, tv, x-box, laptop, telefon, telefon/netflix előfizetés. Ha van különóra, nyári tábor. Esetleges korrepetálás vagy szemüveg vagy egyéb egészségügyi kiadás. Gyógyszerek ha beteg, fogorvos, fizetős vizsgálat.
Nos, ezek után is olyan nagy a szád????
35 ezer??? Nevetséges összeg!
5 éve kezdő összegnek alsóhangon 50-et javasolt az ügyvédem a 8 hónapos gyerekemre. 5 éve!!!
A volt férjem pont akkora gyökér, mint te. 25 ezerre lealkudta, minimálbérre bejelentett ügyvédként. 🤮🤮🤮
Én hülye meg azóta sem kértem emelést, mert nincs kedvem belekezdeni.
Ja és még neked áll feljebb? Mennyi időt tölt veled a gyerek havonta és te milyen plusszal jarulsz hozzá az ő életéhez? (Teszem fel te vetted neki az x-boxot, tévét, szemüveget, biciklit...stb???)
Fiam ugyanennyi idős, neki nem kell kukonota, de jár sportolni, ami nem olcsó és a szemüvege 80ezer forint volt, 4 hónappal ezelőtt.
Meg is kaptuk a választ.
Ismét igazam volt. 👏👏
Tényleg gyökér vagy.
Bár szerintem ez is egy kamu fórum
Ertem, akkor ajanld fel esetleg, hogy amikor szemuveg vasarlas van, akkor soron kivul kifizeted a felét ( en egy teljesen alap szemuveget vettem magamnak januarban, az egyik legolcsobb, 19 900 Ft-os keretet kértem, semmi extra nem volt a lencseben sem, egyedul 5000 Ft-ert kertem ra plusz biztositast. Csaknem 70 000 Ft-ot fizettem érte.
A kisfiam iskolaelokeszitore fog jarni, 4000 Ft/óra a díja.
Ha heti 2 fejlesztes szukseges a gyerekednek, akkor az 8-10 ezer is lehet hetente.
Fogorvosnal is 25 000ret fizettem a multkor.
Szoval lehet, hogy ezeket az extra koltsegeket kellene megfeleznetek.
Ugye azt mondják, hogy annak is hozzá kell tennie ugyananannyit a koltsegekhez, akinel van.
Akkor az most 70 000 Ft. Amibol 40et elvisz a fejlesztes.
Nalunk az oviban most emelték a kaját napi 950 Ft-ra. Ha fizettek erte a suliban, az is 20 000. Gondolom, szednek osztalypenzt, neha be kell adni erre-arra kulon (koncert; babszinhaz; allatkert, mittudom en mi)
Es akkor még a kaja otthon, neha nem árt azert cipot, ruhat, telikabatot venni. 11 eves gyereknek mar extra igenyei is lehetnek (telefon, jatek)
Nyilvan nem mindegy, h mennyit keresel, de ugy gondolod, h inkabb ne legyen szemuvege, ne menjen fogorvoshoz vagy fejlesztesre a sajat gyereked?
Hány éves a gyerek?
Mennyit fizetsz most?
Ha nagyobb, akkor azert mar vannak koltsegek rendesen. Lehet, meglepodnél, ha osszeadnátok az összes blokkot es az alapján feleznétek.
Nem szamitva az idot, amit az a fél beletesz, ahol a gyerek van.
Te tényleg ekkora gyökér vagy? Igen ennyi. 3 évente hivatalosan is lehet kérni a tartásdíj felülvizsgálatát. A gyereked egyre nagyobb lesz, nem lesz elég ha odadobsz egy húszast.
Gyanítom hogy az anya már többször kért, hogy fizess többet, ugyanis az infláció több, mint 20%.