és akkor már ugye a 360 nap lesz érvényes, nem a 180? ezt már elfogadták? úgy tudom, hogy a jövő ápr 30, máj 1. után született gyermekeknél már egy évet kell "ledolgozni"
ha gyedből gyedbe mész, akkor a támogatás alapja a szerződés szerinti béred lesz. ugyanúgy 2 évig jogosult leszel a gyedre, mert maga a gyed is biztosítotti jogviszony, és az előtte levő tgyás is. én így tudom.
nem kell exluzálnod magad! annyira megbonyolították és ezzel annyira megkavarták az embereket, hogy valóban nem egyszerű kiigazodni a jogszabályok útvesztőjében:)
úgy szól hogy jogosult, az a biztosított szülő a szülést megelőzően 2 éven belül 180 napon át biztosított volt! tehát nem 1 év kell! csak 180 napos biztosítási idő!
ha gyed alatt esel teherbe.... itt számolni kell elég rendesen! a gyed kieső idő az biztos! tehát elképzelhető hogy nem kapsz gyedet, csak gyest.....de ha priviben megírod hogy előtte hgoy dolgoztál akkor megnézem neked
Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni abba,hogy esetleg nem tudja-e valaki,hogy valóba van-e most egy olyan új törvény,hogy ha a teherbeesést megelőzően,nincs közvetlenül 1 év munkaviszonyod akkor nem kapsz gyedet?És mivel a gyed és a táppénz nem számít annak,így ha gyed alatt esek teherbe akkor a 2.baba után nem kapok gyedet?Tudja valaki hogy működik most ez?Előre is köszi: