Gyed után automatikusan jár a gyes, vagy igényelni kell? (tudásbázis)
Sziasztok!
Ezt olvasom az igénylő lapon: Ha az igénylő magánnyugdíj pénztár tag, akkor be kell mutatnia magánnyugdíj pénztár belépési nyilatkozatának példányát is.
Akkor ezt most még csatolni kell?
Kormányablak! Hatalmas találmány! 10 perc alatt elintéztem a gyes papírokat. se kiabálás, se sor!
végre valami értelmes találmány!
Köszi szépen..:D
De a nyugdíjat sem kell vissza fizetni...;))
szerintem igen
amúgy sem mindenki születik hónap végén :D
és ez tényleg az egyéb feltételek megléte esetén a gyerek 2 éves koráig jár
tovább szerintem nem
nem olyan mint az nyugdíj, hogy ha hónap közben hal meg valaki, akkor vissza kell fizetni
De akkor normális esetben kiszámolják fél hónapra a gyedet?
Mert az még nekünk jól jönne..;DDD
csak akkor jár a gyed a gyerek két éves koráig, ha megvan a szükséges biztosítási időd, tehát lehet kevesebb
úgy emlékszem szoktak töredékhónapot számfejteni, mert figyelni kell a minimálbérhez kötődő plafont, csak pont a kezdő és a befejező töredékhónapban nem
semmi sem jár automatikusan
(csak a szám)
28500, de amit ebből kézhez kapsz nem sokkal több 25e-nél, mert járulékokat is vonnak belőle.
A gyed lejárta előtt 30nappal ha lehet, már add be a papírokat, mert az elbírálási idő egy hónap, szóval ha folyamatosan akarod kapni a pénzt, akkor ezt tartsd szem előtt.
Egyébként a gyes-t minden hónap elsején utalják, másodikán már a számlán van :)
Nem, nem jönnek automatikusan a papírok. Mert Amíg a GYED-t fizetheti a munkáltató is amennyiben tb kifizető hely úgy a GYES a helyileg illetékes MÁK-nál kell igényelni és a kt szerv nem tudja mit csinál az egy.
vagyis töltsétek le a megfelelő papírokat a MÁK honlapjáról és vagy postáén vagy személyesen a lakóhely szerinti illetékes MÁK-nál leadni.
Szia!
Meg kell igényelni. Itt mindent megtalálsz a nyomtatványt is: [link]
Én most ebben a cipőben járok.
Meg kell igényelni. Én is azt hittem, hogy majd küldenek papírokat, hiszen ez lenne a természetes. Nem kell elmenni az államkicstárhoz, levelezni is tudsz velük. Elvileg a nyomtatványt neten is le tudod tölteni, vagy pedig az önkormányzatnál is beszerezhető.
Szia,
én úgy tudom meg kell igényelni, és ugyanúgy 30nappal előtte célszerű, mint a gyed-et
Ja és csak normális válaszokat várok aki nem tudd, az ne is szóljon inkább hozzá!!!
Köszönöm.:)
Ki tudd abban segíteni, hogy a gyed lejárta után ha a gyest szeretném, akkor azt meg kell igényelni vagy automatikusan jár a gyed után?
Csak azért érdeklődök, mert messze kell mennem ügyet intézni.
További ajánlott fórumok:
- A gyed utánni gyes-t meg kell igényelni vagy automatikusan fogom kapni?
- A családi pótlékot, és a gyedet évente újra kell igényelni, vagy jön automatikusan, ameddig jár?
- Ha valaki maga után fizeti a TB ellátást, annak hogyan kell GYED-et igényelni!
- A magasabb összegű családi pótlék jogosultság miatt kapott Hatósági igazolványt, ha lejár, újra kell igényelni, vagy automatikusan küldik?
- A családi pótlékot újra igényelni kell betöltött 16 életév után, vagy automatikusan utalják tovább?
- Gyes után hogyan lehet igényelni a Gyed extrát?