Gombás rakott tészta recept
A Gombás rakott tészta hozzávalói:30 dkg orsótészta
1 zacskó fagyasztott erdei gombakeverék
1 fej v hagyma
finomra vágott petrezselyem
1 konzerv kukorica
5 dl főzőtejszín
pici liszt
vaj, kevés olaj
20 dkg trappista sajt
20 dkg bacon szalonna
só, t bors, fokhagymapor,
fűszerek ízlés szerint
A Gombás rakott tészta elkészítési módja:
A hagymát finomra vágjuk, világosra pirítjuk, hozzáadjuk kiengedett gombát, megpároljuk, majd fűszerezzük, és hozzáadjuk a kukoricát. Kevés liszttel megszórjuk, tejszínnel felengedjük, kiforraljuk. A tésztát kifőzzük (ne legyen puha, inkább al dante), leszűrjük, a tejszínes gombával összekeverjük. Egy tűzálló tálba rakjuk, reszelt sajttal megszórjuk, a szalonnával beborítjuk, sütőben 180-200 fokon addig pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2013. jún. 27. 17:51
A gombás rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.