Golgotavirág (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Golgotavirág
Szia!
Többfajta golgotám van már, de ha valakinek egyéb fajta van vásárló lennék!
köszi
Sziasztok! Én is imádom a golgotákat. Vettem is magamnak egyet nagyon olcsón virágzóképes állapotban. Azóta is hozza állandóan a virágokat. Hihetetlen szép, amikor kinyílik. Illatos is.Sikerült egy virág nyílását lefényképeznem, feltettem a naplómba, akit érdekel megnézheti.
Van még kettő darab olyan golgotám, amelyiket kaptam egy ismerőstöl. Nálam gyökerezett ki és szépen növögetnek, de sajnos megtámadta valami tetűféle a levelét. Fogtam visszavágtam, lekezeltem írtószerrel és azóta hozza szépen a leveleket. Nem tudom mikor fognak virágozni, de szerintem az idén nem. Tartásukról, gonozásukról még nem sokat tudok ezuért még most tanulom. Azt sem tudom, hogy télre vissza kell-e vágni, vagy így kell hagyni. Minden segítséget szívesen veszek.
sziasztok
en kb ket hete tettem el a magokat miniuveghazba, tappogacsakba. Nagyon varom, hogy mikor kezdenek majd kibujni :)
szia
mennyi idos a novenyed?
Sziasztok.
Én magról vetettem őket,szépen fejlődnek.Viszont rengeteg vizet "megisznak",2 naponta locsolnom kell..
Kíváncsian várom,milyen lesz a virág.(a képen törtfehér)
1x földbegyökerezett a lábam a látványtól:a horvát tengerparton golgotával volt befuttatva egy magas féltető,legalább 100lelógó ága volt,tele gyümölcskével.Akkor döntöttem el,hogy nekem is kell.Bár a klíma nem ugyanaz:(
A XVI. században Jezsuita szerzetesek találtak rá, ők is nevezték el. Szerintük a virág részei Jézus Krisztus keresztre feszítésének szenvedéstörténetét (Passió vagy Golgota) jelképezik.
A virág a kora reggeli órákban kinyílik, majd gyorsan elhervad.
Ugrás a teljes írásra: Golgotavirág