Golgota Keresztény Gyülekezet - Calvary Chapel (beszélgetés)
Csak annyi,hogy az ilyen tipikus rövidítsek az agyamra mennek. minek gügyögni ha nem kell, gyümi, szopcsi, hari, játszi, golgi .. na ne.-....
Mint írtam a vőlegényemmel jártam ott először. Aztán szerfánként jártunk,mert hétvégente nem voltunk Szegeden.
Ezt nem nagyon értettem... :S
Természetesen a gyülekezetre gondoltam, csak kicsit siettem...
A Golgival? Sehogy.
Max a golgotával mint gyülekezettel: a férjem aki akkor még csak a vőlegényem volt vitt el oda.
Szombaton a kecskeméti baptista gyüliben Dobner Illés-koncert lesz!
Menjetek el, nézzétek meg, mert CSÚCS a fickó!!!!! :)
Hú, ez szuper!
Gondolom, alapítványi ovi, nem? A gyüli csinálja?
Utána fogok nézni!
Ahogy egyik anyuka fogalmazta itt imádkoznak és Istent meg jézus éneklenek a nyíuszi hopp , meg a bújbúj heylett.
De azért ne sarkítsunk ennyire. Tény,hogy jobban örülnék több hagyományos mondókának és éneknek..de nem baj,hogy a mesék mellett bibliai történeteket hallanak és hetente egy aranymondás köré csoportosulnak a dolgok illetve, ohgy van ilyen is a szokásos óvodai tevékenységben. Szeretettel keresztyén szellemben nevelkednek... több értékbeli alapot kapnak mint a hagyományos oviban. Később tanul meg káromkodni és verekedni...:(
De ha érdekel az ovi szellemisége keres rá Kecskemét bárányka óvoda:)
Hát, elvileg igen, de nem... Én pl. nem ismerek olyat, aki keresztény oviba íratta a gyerekét, bár igazából nem is tudom, van-e ilyen ott, ahol óvodáskorú gyerekes ismerőseim laknak.
Na és miben más ez az ovi, mint a sima?
Miért választ egy hívő hívő ovit? Hát nem egy értelmű????
Szerettem a szegedi gyülit...bár nem szoktam meg teljesen 1 év kevés volt.
Mindannyian hívők vagytok?
Miért éppen ilyen oviba jár a gyerek, miért nem..."normálba"? Csak érdekel...
Mit gondolsz a szegedi gyüliről? Hogy érezted magad (a nyelven kívül)?
Nem sajna nem járunk gyülibe.... csak a nagy fiam jár baptista oviba.
Itt még nem találtuk meg a helyünk.. bár most váltott műszak mellett úgy,hogy hétvégén is dolgozom nem lesz könnyű bárhova is eljutni.
szóval akkor kecskén bapti gyülibe jársz? nekem nagyon kiütközik a különbség, a golgi javára. de én ott tértem meg, szóval lehet, hogy ezért.
ismerem és nagyon bírom a szegedieket. szerintem Kyle szuperül tanít és van 1-2 emberke, pl. a vének (KN, TB), akiket ismerek/kedvelek.
voltál már vajtán?
Huh szia!
Hát én is régen néztem be ide:)
Kecskeméten van kis gyüli.. bár ahogy néha hallgatom a lelkész feleségét vannak gondok is bőven... de részleteket nem tudok igazából... mert csak fél mondatokat hallok az óvodában ahová a gyerekeink járnak... baptista oviba járnak:)
Szegeden nekem először nagyon furcsa volt.. egyrészt a nyelv miatt.. mert nem igen beszélek angolul.. másrészt a hangulat ,a lelkület miatt. hagyományos református gyülekezetből kerültem oda... Aztán megszoktam.. kár,hogy mire igazán belerázódtam volna elköltöztünk Kecskemétre.
szia
bocs, de annyira nem forgott a fórum, hogy kidobtam a kedvencek közül és nem vettem észre, hogy írtál...
azóta mi a helyzet kecskeméten? úgy tudom, gyüli nincs...
szegedről pár szót...? ismerem őket, sőt, egy szegedi golgotás csaj volt nekem az utolsó lépcsőfok Istenhez... :)
Szia!
Mi Szegeden jártunk gyülibe és most majd ha adatik eljutunk a kecskemétibe is.. mert,hogy ide költöztünk.
Hát nem rémlik, de lehet, hogy csak nem figyeltem... :O
nam, a magyar vau-ra, csak angolosítottam... :P :)
20 éve ausztrália? és milyen? (munka, család, suli, gondolom, van gyerkőce is., ilyenek...)
Akkor Kenneth Hagin konyvei, azok elegge ismnertek otthon is? Aki vele egyutt dolgozott az a pastorunk. Es hat hires a bibliaiskolajuk is. En is most vegeztem 1 evet az estin.Ha az angol wow-ra gondoltal akkor jo a kiejtes=wou,de a helyesiras=wow:)
Igen epp most 20 eve, nem mai generacio vagyok..
Sziasztok!
Olyan emberek fóruma lenne ez, akik valamelyik magyarországi (vagy határontúli, külföldi) Golgota Keresztény Gyülekezetbe (Calvary Chapel) járnak. Beszélgessünk, ismerkedjünk, hogy aztán Vajtán találkozzunk!
Én Egerből jöttem.