Glutén-laktóz és tojásérzékenység esetén miket esztek? (beszélgetés)
Van köztetek olyan aki gluténmentes diéta mellett is komoly vitamínpótlásra van szüksége, hogy jól érezze magát, hogy energikus legyen? Magnézium :750mg
B komplex : mega dózisúból napi 4-6 tabletta.
Ha ezeket elhagyom dexoncentrált és fáradt leszek.
Tejcukor =laktóz. A laktáz enzim pótolható, ez lenne a kisebbik baj.
Tejfehérje=maga a tej. Ebben az esetben laktózmentes termék sem fogyasztható. Súlyos esetben anafilaxiás sokkot okozhat, ha mégis bejut. Hiperérzékenyek a "nyomokban"-osra is tünetelnek.
Nagyon érdekes a jogszabály, mert előbbire jár adókedvezmény, utóbbi meg sincs említve.
A lányom is volt így ,,jó darabig,,,nem igazolodott nála semmi intolerancia.
Visszavette egy időre ,,aztán elmúlt ,,vagy kis kutyorgással megússza.Persze jobb ha megnézeted.
Sziasztok.
Az utóbbi időben ha tejfölt eszem, kb. 15 perc múlva brutális hasmenésem lesz. Kb. fél éve vettem észre, ha tejfölös dolog eszem (pl. tejfölös csirke, túrós tészta tejföllel) mindig hasmenés a vége... 😒
Lehet ez tej allergia? Vérvételt esetleg valami allergia vizsgálatot érdemes lenne végeztetnem?
Laktózmentes tejterméket már mindenhol lehet kapni. Én is laktózmentes tejet iszok, de csak mert édesebb mint a laktózos.
Sokféle gluténmentes lisztet, pl. magliszteket lehet kapni amik ugyan drágák, de tele vannak ásványianyagokkal, vitaminokkal ésrdemes beiktatni az étkezésbe az olcsóbb termékek közé. Receptet pedig milliót találsz, ha a keresőbe beírsz kulcsszavakat. Pl. gluténmentes receptek, vagy ilyesmi.
Szia! Rutinos vagyok pont ebben, de kávét reggelizem mandulatejjel:)
Gyümölcsöket, virslit, gm kenőmájast, hideg húsféléket zöldséggel tudsz enni reggel is.
Sziasztok!
Glutén laktóz és tojás allergiám igazolódott pár napja. Még nagyon friss a dolog próbálok ötleteket recepteket keresni. A kenyér nagyon szerves része lett most a mindennapjaimnak azt megsütöm itthon és tuti hogy abban nincs olyan ami miatt rosszul lennék. Ti akik szintén érzékenyek ezekre az ételekre mit szoktatok reggelizni vacsizni hogy ne mindig csak kenyeret fogyasszunk? Müzliktől zabkásáktól fél óra múlva éhes vagyok.. :(
Várom a nálam rutinosabbak hozzászólását :)
További ajánlott fórumok:
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek?
- Miért van az, hogy a hölgyek rossz házasság vagy együttélés esetén nem tudnak változtatni?
- Melyik kórházban kaphatunk legtöbb segítséget tüdőrák esetén és hol van a legjobb onkológia?
- Ti hányszor esztek egy nap?
- Miivel lehet helyettesíteni a tojást fasírozottban, töltött káposztában, ha valaki tojásérzékeny?