Gesztenyés hajócska recept
A Gesztenyés hajócska hozzávalói:Tésztához:
500 g omlós linzertészta
Töltelékhez:
500 g gesztenyepüré
50 g meggy
50 g porcukor
Fehérje habhoz:
2 db tojás fehérje
120 g kristálycukor
1 mokkáskanál citromlé
A Gesztenyés hajócska elkészítési módja:
Az omlós linzertésztával kishajó- vagy gyümölcskosár-formát bélelünk ki, majd előmelegített 180 °C-os sütőben kisütjük. Még melegen kifordítjuk a formából. Ha kihűlt, apróra vágott meggyel szórjuk meg. A gesztenyepürét porcukorral habosra keverjük, majd a meggyel meghintett formába töltjük. Ezután elkészítjük a fehérjehabot: a tojásfehérjét a kristálycukorral állandó keverés közben kb. 50 °C-ra melegítjük, majd a citromlével kihűlésig kemény habbá verjük. A betöltött hajócska tetejére kis halmokat formázunk a habból.Előmelegített, 220 °C-os sütőbe helyezzük, és addig sütjük (kb. 1 perc), amíg a fehérjehab egy kicsit megpirul. Kihűlés után tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: sucika17, 2008. jún. 5. 13:50
A gesztenyés hajócska elkészítési módja és hozzávalói.