Gerinctorna, manuálterápia- és ami mögötte van (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gerinctorna, manuálterápia- és ami mögötte van
A gerinctorna kiegészítőjeként jól jöhet nap néhány perc nyújtás gravitációs ágyon.
Van magyar fejlesztés is, kifejezetten gerincsérveseknek. De akiknek nem ennyire súlyos még a helyzet, azok a jóval olcsóbb, de jó minőségű hasonló eszközöket is választhatják.
Ennél is fontos a fokozatosság betartása!
Klassz cikk! Majd szeretném én is elmondani a tapasztalataimat, csak most rengeteg a munkám!
Berzerker, ne ess kétségbe, még "megjavulhatsz" :)
Köszönöm hogy ellett inditva ez a fórum oldal.
Nekem nyakigerinccsigolya 4mm elcsúszás van
milyen módszerrel lehetne helyre rakni
Kihez kell fordulni ?
Milyen torna gyakorlatokat kell végezni az izmok meg erősitéséhez?
Szia!
Köszönöm, hogy ezt leírtad, mert én is hasonlóan jártam az elmúlt hónapokban. Május óta 19kg-ot fogytam diétával és mozgással(zumba+bringa) viszont két hónapja elkezdett fájdogálni a derekam, nekem szerencsém van mivel a párom csontkovács, viszont egy mozdulatot ,ami abból állt, hogy hason fekve felemeli a lábamat a hátam felé azt nem engedtem neki gyakorlatilag az első terhességem óta 5 éve, így nem tudta helyre rakni a lumbális 4-es 5-ös csigolyát. Közben a kis falunk ahol élek Szolnok mellett nyeret egy Uniós pályázaton pénzt egészségmegőrzésre, amit heti egy óra jóga és egy óra pilates óra megtartására fordítottak, én persze rögtön azt mondtam, hogy igen ez kell nekem, sajnos a gyerkőceim kihordása, illetve az évekig tartó szoptatás eredményeként kialakult rossz tartásom miatt is rendszeresen fájt a hátam. Nagyon tettszett nekem ez az új mozgásforma és éreztem, hogy nagyon jót tesz a hátamnak, de nem jött rendbe. Megkértem a párom tanárát, hogy rakja renbe ő a hátamat, mert páromnál lemászok az asztalnál, nem hagyon neki megcsinálni a szükséges mozdulatot, elsőre neki sem sikerült annyira be volt állva ,még egy alkalomra szükség volt, hogy teljesen helyrejöjjön, és tilos volt terhelni, nem mehettem se jógázni, pilátesezni, se zumbázni. Most így két héttel az utolsó kezelés után mosdhatom azt, hogy nem fáj semmi és a tartásom is rendben van. Jövő héten fokozatosan elkezdek újra mozogni, és ez több mint két hónap szenvedés után nagy boldogsággal tölt el. Köszi Bécike:))
Ugrás a teljes írásra: Gerinctorna, manuálterápia- és ami mögötte van
További ajánlott fórumok:
- PCO, IR, alacsony progeszteron szint és ami mögötte van
- Gerincgyógyító manuálterápia Menyhárt Balázs
- Béres Alexandra gerinctornájától fáj a hátam. Lehet, hogy nem megfelelő ez a mozgás?
- Mi a véleményetek a manuálterápiáról?
- Debrecenben gerinctornát tud valaki?
- Tud valaki Székesfehérváron jó manuálterapeutát ajánlani?