Gerincfájdalom, mely a combokba sugárzik (beszélgetés)
Igen, inkább ülő munka, mint rakodás.
Az ülő munka csak abban az időszakban rossz, amikor nem tud ülni az ember.
Szia!
Egyébként Neked jobb lett a műtét után?
Olvasok vissza egy két oldalt .
És itt látom azt az írást , hogy az ülő munka a gerinc legfőbb ellensége.
Engem nyaki pordkorongsérvel műtöttel 11 éve.
Le rokkantosítottak . de két év után vissza vették leminősitettek 50 % -ra.
A ORSZI " szakvéleményébe " gerincet nem terhelő ülő munkát végezhet "
Ma már az a ritkább,ha valakinek nincs porckorong sérve.
De lehet,hogy annak is van,csak még nem okozott tünetet,így nem fedezték fel.:)
Igen, nekem 5 db porckorongsérvem van.
Meg akartak műteni, de féltem tőle, így a gyógytornát javasoltak, ami tünetmentessé tett. Nekem is szülésnél kezdődött, aztán 11 évig szenvedtem. csak tömték belém a gyógyszereket, injekciókat, és mondták, hogy pihenjek.
2000-ben a sport kórházba mentem, mert már nem bírtam. Akkor monták, hogy 5 műtét. Velem a torna csodákat tett:) Azóta vagyok tünetmentes.
Nem gyógyultam meg, a sérveim megmaradtak, de az erős izomzat, illetve a folyamatosan fejlesztett izom hatására kicsit visszahúzodtak, így nem nyomják az idegeket, stb.
Én jártam csontkovácshoz, de nekem csak rontott az állapotomon. A kezelés alatt jó volt és sokáig nem gondoltam arra, hogy emiatt nem tudok egy helyben állni. De aztán, amikor nem mentem szabadságolás miatt néhány alkalommal, akkor kiderült, hogy emiatt.
Igen, van aki azt mondja neki jót tett. Nem tudom. Én csak a sajátomról tudok nyilatkozni.
Igen igazad lehet, de pont itt a hoxán volt akinek sérve volt és a csontkovács rendbe tette. Meg nekem is volt olyan ismerősöm. És az a poén,hogy 1-2 alkalom elég volt.
Én nem vagyok szakember,de ha a fórumindító elmegy egy természetgyógyászhoz, és elmondja a panaszait, szerintem többet tud segíteni mint a háziorvos.
Akkor neked valószínüleg nem porckorongsérved van.
Nekünk még rosszat is tehetnek, főleg ha nincs a helyzet magaslatán. Az amúgy is nyomodó gerincvelő és ideg az ilyen jellegű tekergetésektől végleges károsodást is szenvedhet.
A csonkovács nekünk porckorongsérveseknek nem jó!
Ha nem tudod megoldani az eljárkálást, akkor otthon kell tornáznod!
Fekvős gyakorlatok, főleg nyújtózkodások, hasizom gyakorlatok. Lábemelések az elején tilosak, azokat majd akkor amikor már jól érzed magad!
Amire oda kell figyelni: Ha lehajolsz nem szabad elfordulni közben, köhögésnél, tüsszentésnél támaszd ki magad, emelni minél kevesebbet, és egyformán terheld a két oldaladat, probálj meg minél természetesebben mozogni, mert a félelemtől, rossz tartástól jobban begörcsölnek az izmok és jobban fáj. Ha teheted kemény egyenes űgyon feküdj. Vannak jó jóga gyakorlatok is gerincre. Hason, háton bármilyen gerincre, hasra irányuló mozgás lehet. És nagyon óvatosan!!!!!
IGY VAN!!!
Én ugyanigy voltam gyerek mellett, sőt még azelőtt is mikor költöztünk és megerőltettem magam. Már menni is alig bírtam. Először mentem masszázsra,de az semmit nem segített,majd a háziorvoshoz, irt fel gyógyszert, és jártam fiziko terápiára is. Iontophorézisre is stb...semmi változás. Aztán elküldött az ortopédiára...semmi. Majd az egyik ismerősöm ajánlotta a csontkovácsot, ő volt az utolsó reményem. 1 alkalommal rendbehozott!!! :DDD
Na igen....
Nekem is mondták, hogy "mert Bence"... Nade nem 12 kilót emeltem rögtön, hanem 4 kilóval kezdtük és fokozatosan edzésben tart, ahogy nő a súlya.
Nagyon óvatosan kell emelni őket!!! És nem KÉNE hajolni, inkább guggolni kell. Csak ezt nehéz betartani!
Nem, ott még nem jártam....
Nekem is van, hogy még aludni sem tudok, annyira fáj. A szülés kismiska volt ehhez képest!
Egyenlőre tűrhető, jót tettek a reumán a kezelések. Szerencsére én el tudtam járni, olyankor apósom volt Bencével.
A férjemnek is porckorongsérve van/volt, őt a csontkovácsok mentették meg a műtéttől, óriási javulást értek el nála.
Sajnos ha visszamentek dolgozni, rosszabb lesz, az ülőmunka a gerinc legfőbb ellensége sajnos... :((( Akkor mindenképpen időt kell majd fordítani a mozgásra, és ajánlatos ékpárnát tenni a székre, amin ültök.
Szerintem egyértelműen csontkovácshoz kéne menned, mert ha elmozdult egy csigolya, akkor a fájdalmat enyhítheti a gyógyszer, még meg is szüntetheti egy időre, de az elmozdult csigolya később nagyobb gondokat okozhat.
Ismerem a problémádat, nekem néha a bokámig sugárzott, ritkaszar érzés.
Aztán elmentem csontkovácshoz, és utána olyan érzésem volt, mintha szétszedték, majd újra összerakzák volna a gerincemet, de már jól. Nagyon jó érzés!
Már egy alkalom után elmúlhat a fájdalom.
Szia!
Hasonlóan jártam én is, 10 hós fiam lassan 12 kiló. Nekem az egész jobb lábam el szokott zsibbadni és baromira fáj!
Voltam dokinál, röntgen, CT = porckorogsérv.....
Kaptam gyógyszereket, jártam reumára 3 féle kezelésre.
Most jobb, de nem tökéletes. Főorvosnő kihangsúlyozta, hogy gerintckímélő életmód!!! Jót mosolyogtam :))) Gyerek mellett??? Naja.....
Jövőre én is megyek vissza dolgozni, én is ülőmunkára. Nem tudom mi lesz...............
Az általad leírt alapján azt gondolom, hogy porckorongsérved van és nem csak egy laza lumbágó.
A gyógyszer, amit írtak (gondolom mideton és donalgin, vagy hasonló izom lazító és fájdalom csillapító) jó, de végleges gyógyulást nem biztosít. Azt javaslom, hogy egy speciális derék gyógytornát kellene csinálni, amelytől a gerinc melletti izmok megerősödnek. És meg kell tanulni ezzel a betegséggel élni ráadásként. A mozdulatokra nagyon kell figyelni! Az ágyadra, stb.
Legyen az ágyad kemény,mint egy deszka.
Legalábbis nekem akkor az segített.
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja? Erős fájdalom a derék jobb oldalán, ami sugárzik az alhasba is, és véres vizelet?
- Mi lehet az oka, ha jobb oldali alhasi fájdalmam van, ami ide-oda sugárzik?
- Féloldali torokfájdalom, mely fülbe sugárzik....
- Krónikus gerincfájdalommal érdemes csontkovácshoz fordulni?
- Mellkisebbítés, gerincfájdalom
- Nyakam bal oldala folyamatosan de nem túl erősen fáj. Most sugárzik a halántékom felé és ott is fáj. Mi lehet a gond? Nem aludtam el ...