Geotermikus fűtésrendszerről van valakinek tapasztalata? (tudásbázis)
Szia!
Most várjuk a nyílászárókat, a egyébként már csak a szellőztetőrendszer kialakítása, a burkolás, festés, külső szigetelés, vakolás, nameg a fúrás van hátra.
Sajnos az építkezés megcsúszott, a határidőre nem fejezték be a házat. De reméljük hogy a nyáron azért beköltözhetünk..)
Nem tudod egyébként hogy a szerződésben foglalt kötbért miképpen lehet behajtani?
Szia!
Én is furcsállom ezt a döntést. Uniós országban még nem volt rá példa.
Egyébként az építkezés hol tart és van e beköltözési határidő?
Sajnos mint a híradóban is hallhattuk, a kormány nem támogatja a megújuló energiaforrást, mint például ezt a rendszert sem, 5%- al drágább lesz az áfája. Megjegyzem , máshol az állam fizet azért, hogy a környezetvédelem érdekében minél többen álljanak át, és segít a kiépítési költségekben.Sajnos ez nálunk fordítva van.
Felháborító!
Szia!
Most már utána néztem, mégis mi fán terem ez a rendszer. Nagyon érdekes és logikus. Valóban nagyon bio és takarékos, de a bekerülési költség mikor térül meg?
Szia!
Már készen van a fűtésrendszer, most fogják behelyezni a nyílászárókat! Nem vagyok egyáltalán bizonytalan, mivel külföldön már bevált. Igazából csak a hazai tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.:)
Pont az általad említett "gázprobléma" miatt is választottuk ezt a megoldást. A telken mondjuk még nincs bevezetve a gáz, de nem is fogjuk kérni.
Ha meg "Ne adj' Isten" áram nem lesz, akkor pl. a vegyestüzeléssel sem megyünk semmire, mert a keringetőszivattyú is árammal működik.:)
Szóval szerintem nagyon jó lesz a rendszer, csak még nem nagyon ismerik.
Szervusz Mariann!
Nagyon tanácstalannak ézetelek. Hol tart most a z építkezés és ha ennyire nem vagy biztos magadban miért ezt a fűtési rendszert választottátok?
Szerintem ebben a bizonytaln helyzetben (elzárták a gázt) a fűtéskorszerűsítésnél ésszerűbb több lábon állni.
Szerintem a meglévő fűtésrendszert már nem érdemes átépíteni. Azért gondolom, mert mivel ennél a rendszernél kizárólag falfűtés és padlófűtés lehetséges.
Egyébként mi kulcsrakészre kértük a házat, ezért nem tudom pontosan a beépítés költségeit. Egyébként úgy tudom, hogy a villanyszámla a gázszámlának a harmadával fog emelkedni. Remélem hogy érthetően fogalmaztam.:)
De jó lenne tudni, hogy a gyakorlatban is tényleg így van -e. Persze a lényeg a szigetelésen van, ettől függ minden.
Nem drága ez egy kicsit?
Mi tavaly építkeztünk, gázrendszerű fűtést nem lehet esetleg ilyennel kiváltani?
Bár mi még nem építkezünk, de hamarosan fogunk, ha minden igaz, és én is kiváncsi vagyok véleményekre :)
Tipp: Alternatív energiaforrások
linkje: [link]
Sziasztok!
Most építkezünk, és az említett fűtésrendszer lesz beépítve a házba. Mivel nálunk még nem elterjedt, szeretném tudni, hogy akinek már van, annak hogyan vált be.
További ajánlott fórumok:
- Veszprémi kórház szülészetéről van valakinek véleménye, tapasztalata?
- Van valakinek tapasztalata a parafenomén Harasztosi Lászlóval kapcsolatban?
- Van valakinek tapasztalata a bio CLA-val kapcsolatban?
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?
- Valakinek van AbTronic X2 vagy régi AbTronic öve? Tapasztalatok róla?
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?