Gennyes mandulagyulladás esetén mit tehetnék? (beszélgetés)
Szia Goldddd!
Nagyon együttérzek veled, légyszíves írd meg, mi lett veled. Nekem augusztusban tályog volt a mandulámon, fel kellett nyitni. Rá 2 hónapra ki kellett venni a mandulám, szerencsére már majdnem elfelejtettem. Remélhetőleg te nem jutsz el idáig. Jobbulást !
SZia!
Kicsit tudományos,de talán érthető:A mandula körüli gyulladás a mandula környéki szöveteire terjedő bakteriális fertőzés eredménye, a mandula körüli tályog a mandulát körülvevő szövetekben kialakuló gennygyülem.
Szerintem mindenképp,gégészeti szakrendelésre menj,mert a háziorvos nem erre szakosodott.
Lehet csak egy sima tüszös mandulád volt,pláne,hogy láztalan vagy már.
Ha mégis tályog ez esetben a genny lebocsátását biztosítani kell, vagy tűvel kell leszívni, vagy a tályogfalat fel kell vágni, miután a területet permettel (spray-vel) vagy injekcióval érzéstelenítették. A szájon át adott antibiotikumos kezelést folytatni kell.
De ne aggódj,nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolnod!!!!Majd az orvos megmondja.
Jobbulást.
Ha tályog alakul ki csak akkor kell felnyitni.
Ha tüszős nem.
Végül is nem lényeg hányszor volt gyennyes a mandula állapota a lényeg-sajnos sokat nem tehetsz,mind szedni rendesen a gyógyszereket.
Mindenképpen szakorvost keress,érdemes volna a leoltás,hogy mégis mi okozza.
Akkor holnap minden kiderül,de ha már a lázad is lement az jó jel:)!
Jobbulást kívánok!!!
kiszúrni? egyre jobb...
Gyógyulást kívánok!
Mindenesetre a mandula mocsok olgokat tud csinálni a szervezetben ,tényleg jobb kivenni még előtte.
Akkor még nem vészes....csak nem nyúlnak hozzá mármint felnyitni...nem hallottam még ilyen beavatkozásról pedig kórházban dolgozom?!!!
Gondolom gyógyszert kaptál?meglátod 2-3 nap és javulnia kell,mikor mész vissza a dokihoz?
még nem mondták, h ki kellene venni, csak felnyitják ha nem javulnék...remélem sikerül meggyógyulnom
ennyire nyavajás nem szoktam lenni, egy évben egyszer, nagyon max kétszer vagyok beteg, és ez az első eset , h gennyes lett a mandulám valami bacitól...:(
Szia!!!
Sajnos ha ki kell venni akkor hagyd,mert sokkal nagyobb bajt csinálhat a szervezetedben....én se akartam ,3 pozitív garatleoltás után kikapták,altatásban.
Előtte 1 hónapban min. egyszer antibiotikum kúra volt...azóta szinte semmi:)
További ajánlott fórumok:
- A tüszős mandulagyulladás miatt is lehet nehéz a légzésem?
- Volt, akinek mandulagyulladásra több gyógyszert is írtak, de egyik sem hatott?
- Tüszős mandulagyulladásra kell antibiotikum?
- Tüszős mandulagyulladás esetén jót tesz a fagyi?
- Mivel lehet kezelni a tüszős mandulagyulladást?
- Tüszős mandulagyulladást mivel lehet kezelni az antibiotikumokon kívül?