Gáztepsi méretű pizzához mennyi lisztet használjak? (tudásbázis)
Szia!Ez az adag egy nagy tepsibe való!!!!
> > Hozzávalók!!
> >
> > 50dkg finom liszt
> > 3dl víz(de tej is lehet)meleg, az élesztőnek!!!
> > 1 teáscsésze olaj
> > egy fél élesztő
> > egy kávéskanál cukor
> > 1/5 kávéskanál só
> >
> > Elkészítés:A liszt közepébe beleöntöd az olajat,
> > A meleg tejbe(vízbe) belemorzsolod az élesztőt,
> > amibe beleraktad a cukrot meg a sót.
> > Hagyod olyan 5-6 percig a tejet(vizet) állni.
> > a liszthez meg az olajhoz hozzáöntöd az élesztős
> > lötyit(tejet,vizet)
> > Fakanállal összedolgozod, ha még kell hozzá egy kevés
> liszt
> > akkor
> > raksz hozzá, hogy ne ragadjon a tészta!!!
> > Ha jól csináltad az edénytől elválik mikorra összeállt.
> > A tésztát kiolajozott kilisztezett tepsibe a kezeddel
> > széltől szélig belerakod(mármint a tepsi aljába
> > belesimogatod!!!)
> > Én pizzakrémmel előszőr megkenem, meg rárakom a
> > párizsit(azt bevágva,hogy ne pöndörödjön fel)kolbászt
> > tojást, vagy amit szerettek......be az előmelegített
> > sütőbe, de olyan féltartalékon süsd, nem tudom a pontos
> > hőfokot, nálam olyan 30-35 perc kell.Nem kell keleszteni a
> > sütőbe megkel, és megsűl!Onnan tudod hogy majdnem kész
> > hogy barna a széle, meg a kés hegye ne ragadjon a
> > tésztába!!!!Ha barna,kiveszed, ráreszeled a sajtot, és
> > visszarakod 4-5 percre.....
> > ÉÉÉssss:Tá-támmmmm:Házi Pizza(lehet tortaformába, az
> > vékonyabb lesz, fele anyaggal, és olyan mint az igazi,
> mert
> > az kerek!!!)
> >
> > Jó étvágyat....csináld meg nem bánjátok meg!!!
> >
fél kiló rettenetesen sok!!!
szerintem még negyed kiló is bőven elég lesz
Fél kilót!
Üdv: Gerembala
Összeállítás: A kinyújtott tésztát lekenjük a pizza szósszal aztán sajt & a feltétek, végén lehet megint sajt.
Kötelező a szósz & a sajt, nem félreértés v elírás ez óvja meg a tésztát az elmancsosodástól.
PARADICSOMOS MÁRTÁS PIZZÁRA:
1 kis dobozos sűrített paradicsom
fél ek citromlé
só, csipet cukor- bors
2 ger fokhagyma
1-1 kk majoranna, oregano, bazsalikom, kakukkfű
1 ek olaj
Kikeverni rákenni, sajt & amit gondolsz. :-) szalámi, kolbi, bab szalonna stb....
Én egy pizzériából kaptam a recit!
2 kk cukor
3 dkg élesztő v 1tasi instant (felfuttatva)
50 dkg liszt
1,5 kk só
6 ek olaj
1-1 mk oregano,kakukkfű,rozmaring
1óra kelesztés.
Mi is a vékony tésztájút szeretjük.
Mi a jelentősége a réteslisztnek? Finomabb tőle?
attól függ hogy vékony vagy vastag tésztával szeretitek-e
én 30 dkg-ból szoktam kb. mert nem szeretem ha túl vastag.
1/2 kg liszt
1 cs élesztő
1/4 L víz
pici só, cukor
két evőkanál olaj
Nekem ebből két pizza jön ki, én kör alakra nyújtom tepsi szélességben... min nem szeretjük a vastag tésztát...ebből olyan fél centi vastag tészta lesz...
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Szemölcs ellen mit használjak?
- Melyik lisztet használjátok?
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Használja valaki az update lisztet?