Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gáztepsi méretű pizzához mennyi lisztet használjak? fórum

Gáztepsi méretű pizzához mennyi lisztet használjak? (tudásbázis kérdés)


2011. júl. 11. 16:42

Szia!Ez az adag egy nagy tepsibe való!!!!

> > Hozzávalók!!

> >

> > 50dkg finom liszt

> > 3dl víz(de tej is lehet)meleg, az élesztőnek!!!

> > 1 teáscsésze olaj

> > egy fél élesztő

> > egy kávéskanál cukor

> > 1/5 kávéskanál só

> >

> > Elkészítés:A liszt közepébe beleöntöd az olajat,

> > A meleg tejbe(vízbe) belemorzsolod az élesztőt,

> > amibe beleraktad a cukrot meg a sót.

> > Hagyod olyan 5-6 percig a tejet(vizet) állni.

> > a liszthez meg az olajhoz hozzáöntöd az élesztős

> > lötyit(tejet,vizet)

> > Fakanállal összedolgozod, ha még kell hozzá egy kevés

> liszt

> > akkor

> > raksz hozzá, hogy ne ragadjon a tészta!!!

> > Ha jól csináltad az edénytől elválik mikorra összeállt.

> > A tésztát kiolajozott kilisztezett tepsibe a kezeddel

> > széltől szélig belerakod(mármint a tepsi aljába

> > belesimogatod!!!)

> > Én pizzakrémmel előszőr megkenem, meg rárakom a

> > párizsit(azt bevágva,hogy ne pöndörödjön fel)kolbászt

> > tojást, vagy amit szerettek......be az előmelegített

> > sütőbe, de olyan féltartalékon süsd, nem tudom a pontos

> > hőfokot, nálam olyan 30-35 perc kell.Nem kell keleszteni a

> > sütőbe megkel, és megsűl!Onnan tudod hogy majdnem kész

> > hogy barna a széle, meg a kés hegye ne ragadjon a

> > tésztába!!!!Ha barna,kiveszed, ráreszeled a sajtot, és

> > visszarakod 4-5 percre.....

> > ÉÉÉssss:Tá-támmmmm:Házi Pizza(lehet tortaformába, az

> > vékonyabb lesz, fele anyaggal, és olyan mint az igazi,

> mert

> > az kerek!!!)

> >

> > Jó étvágyat....csináld meg nem bánjátok meg!!!

> >

2011. júl. 11. 16:16
Én is 25 dkg -al készítem:)
2011. júl. 1. 21:06
Na most akkor mit csináljak? :-)))Eddig 3 féle verziót olvastam...:-D
2011. júl. 1. 19:15

fél kiló rettenetesen sok!!!

szerintem még negyed kiló is bőven elég lesz

16. 4c07880d46 (válaszként erre: 14. - Cs.Anita)
2011. júl. 1. 18:41
Köszi:-)
2011. júl. 1. 18:25

Fél kilót!


Üdv: Gerembala

2011. júl. 1. 17:03

Összeállítás: A kinyújtott tésztát lekenjük a pizza szósszal aztán sajt & a feltétek, végén lehet megint sajt.

Kötelező a szósz & a sajt, nem félreértés v elírás ez óvja meg a tésztát az elmancsosodástól.


PARADICSOMOS MÁRTÁS PIZZÁRA:

1 kis dobozos sűrített paradicsom

fél ek citromlé

só, csipet cukor- bors

2 ger fokhagyma

1-1 kk majoranna, oregano, bazsalikom, kakukkfű

1 ek olaj


Kikeverni rákenni, sajt & amit gondolsz. :-) szalámi, kolbi, bab szalonna stb....

2011. júl. 1. 16:53

Én egy pizzériából kaptam a recit!


2 kk cukor

3 dkg élesztő v 1tasi instant (felfuttatva)

50 dkg liszt

1,5 kk só

6 ek olaj

1-1 mk oregano,kakukkfű,rozmaring


1óra kelesztés.

2011. júl. 1. 14:00
Én 1 kg lisztből készítem. Az egyik felét aznap megcsinálom, két tepsi lesz belőle, a másik felét elteszem másnapra, hűtőben semmi baja nem lesz a tésztának. Vagy ha nem akarsz két napig pizzát enni, csináld fél kg lisztből.
2011. júl. 1. 12:53
mi graham lisztből szoktuk, és az élesztőnek adunk enni egy kis cukros tejet mielőtt bevetésre küldjük:) először kovászt készítünk, ezt kb 15 percig állni hagyjuk majd összeállítjuk a pizzatésztát és még 1 órát ilyenkor hagyjuk állni... sütni 200-250 fokon szoktuk, vékony tésztával, addig amíg a sajt szép nem lesz rajta:)
10. c130f7eb3b (válaszként erre: 1. - 4c07880d46)
2011. júl. 1. 12:50
én fél kilót 2 tepsihez szoktam csinálni, és úgy sem lesz nagyon vékony...
2011. júl. 1. 12:34

Mi is a vékony tésztájút szeretjük.

Mi a jelentősége a réteslisztnek? Finomabb tőle?

2011. júl. 1. 12:00
A pizzába való liszt fele rétes legyen, másik fele fehér finomliszt.
2011. júl. 1. 12:00

attól függ hogy vékony vagy vastag tésztával szeretitek-e


én 30 dkg-ból szoktam kb. mert nem szeretem ha túl vastag.

2011. júl. 1. 11:57
Oké, akkor mondjuk fél kiló a liszt. Köszönöm :-)
2011. júl. 1. 11:55
40dkg
2011. júl. 1. 11:55
Sziasztok! Pizzát szeretnék sütni, gáztepsiben. Mennyi lisztből csináljam? Hallottam már fél kilót, 70 dekát is. És kb. mennyi ideig süssem, hányas fokozaton a gázsütőben,hogy meg is süljön, de ki se száradjon? Tapasztalt pizzasütők, legyetek szívesek, segítsetek!
2011. júl. 1. 11:55

1/2 kg liszt

1 cs élesztő

1/4 L víz

pici só, cukor

két evőkanál olaj


Nekem ebből két pizza jön ki, én kör alakra nyújtom tepsi szélességben... min nem szeretjük a vastag tésztát...ebből olyan fél centi vastag tészta lesz...

2011. júl. 1. 11:54
50 dekát szoktam (olvastam már 60 dekát is gáztepsis pizzához)
2011. júl. 1. 11:52
Gáztepsi méretű pizzához mennyi lisztet használjak?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook