Milyen gázos főzőlapot vegyek? (tudásbázis)
Én annyiban ragaszkodok ahhoz, hogy az egyik gázos legyen, mert ha áram szünet van, akkor is tudok melegíteni.
Pont nem régen volt egy 5 órás áramszünet az utcánkba, amikor az a nagy szél volt, ha nem gáz főzőlapom van, akkor bizony nem tudtunk volna még kávézni sem...
No, olyat még nem is láttam, de nagyon jól nézhet ki!
Én is fájlalom, hogy a legtöbb üvegkerámia lap fekete, szerintem simán lehetne gyártani bármilyen színben is.
Ahogy az is hülyeség, hogy minden nagy háztartási gép rendszerint fehér.
Köszönöm a sok tapasztalatot, nagyon kedvesek vagytok!
Indukciós felé hajlok a megszokott gáz helyett,
megnézem élőben majd a Media Marktban.
Láttam fehéret is, nagyon szép, csak az én konyhámba nem illene :-(
És láttam szürkét is, nagyon tetszik - van esetleg valakinek szürke indukciósa?
Ráfújsz, letörlöd.
Olykor pengés tisztítóval lekaparom ami esetleg rajta marad.
Egyetértek, én több mint 10 éve használok indukcióst, de én csak az egy zónás főzőlapot.
Eddig a legjobb az IKEA-s, ennek van egy beépített tartó-füle is, ha akarnám, használaton kívül felakaszthatnám. Gyerekzár, időbeállítás, 9 fokozat.
A gombok nem emelkednek ki, mind néhány más márkánál, szépen a kerámiaüveg-lap alatt vannak.
Nő tervezte, meg is látszik. :D
Erre gondolok:
Ketten vagyunk a háztartásban, nekünk elég.
Nekem fekete üveg van. Baromi kényes. Letörlöm és rögtön kezdhetem újra.
Én fehéret vettem volna, de a fehér sokkal drágább volt, annyit nem ért.
Az inoxot sosem szerettem.
Nekem régen egy 60x60 cm-e tűzhelyem volt, ez a gáz főzőlap 70x50 cm. 5 rózsás, de olyan, mintha 3 rózsás lenne, mert keskeny. 2 nagyobb edény elfér rajta de a többi rózsát olyankor nem tudom használni...
Hogy takarítható az indukciós? Mennyire könnyen koszolódik?
Minden nap használom, fontos, hogy könnyen tisztítható legyen.
Igen,
ez az inox felület bosszant engem is vagy tizenöt éve :-).
Szóval akkor inox kilőve. Van ezen kívül még fehér, az nem illik a konyhámba. Van fekete - az nagyon tetszik, de mennyire kényes, tudja valaki?
És van edzett üveg: erre is kíváncsi lennék. Nagyon szép, de én kényesnek gondolom...
Nekem ez van 2 éve. Mindig gázon főztem, ragaszkodtam hozzá akkor is, mikor konyhabútort+berendezést cseréltünk. Jobban szerettem a sima gáztűzhelyem fehér zománcát. Ez az inox katasztrófális. Minden car meglátszik rajta, naponta törölgetem, pucolgatom.
Nem ragaszkodom feltétlenül a gázhoz, ha annyival jobb az indukciós, akár az is szóbajöhet :-)
De szeretem a gázt, 30 éve azon főzök :-)
Nekem csak annyi a tapasztalatom, hogy nem szeretem a gázt.
Indukciós lapom van, idáig ez az első, amivel maximálisan meg vagyok elégedve.
Új gázfőzőlapot szeretnék venni, beépíthetőt.
A keresgélés során láttam, hogy van inox, acél, fekete és üveg anyagú.
Beszámolnátok a tapasztalataitokról: kinek milyen van és mennyire vált be?
A mostani főzőlapom inox felületű, könnyű tisztítani, de minden kifröccsenő csepp meglátszik rajta. Úgy emlékszem, amikor vettük, akkor lehetett kapni talán "súrolt inox" (?) anyagút, ami sokkal kevésbé volt kényes.
Kérlek, segítsetek a tapasztalataitokkal!
KÖszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Milyen hordozókendőt vegyek?
- Konyhába beépíthető főzőlapot keresek
- Ki mivel tisztítja a kerámia főzőlapot?
- Kerámia főzőlapot és beépíthető sütőt szeretnék venni, milyet érdemes?
- Milyen indukciós főzőlapot vegyek? Milyen kritériumok alapján válasszak? Melyik gyártótól?
- Hansa termékeket ismeri valaki? Meg vagytok elégedve? Kerámia főzőlapot és sütőt vennék, de nem ismerem a márkát