Gasztronómiában karrier? (beszélgetés)
Te elolvastad? 🙃 csak mert te sem arról írsz, hogy ismersz-e ilyet.
Egyébként ahhoz se saját tőke kell. Tőke, ami akár lehet egy befektetőé is, amit akkor kap meg, ha elég zseniális és a nevére özönlik a nép. Attól meg elég messze van az, aki azt sem tudja mi a különbség a a szakács és a séf között.
Az egyik Costes étterem séfje tőlünk bérel lakást, egy fillérje nincs az étteremben.
Olvasd el még egyszer! Azt kérdezi, ismerünk, hallottunk-e olyanról hogy "esetleg éttermet nyitott. Belföldön vagy külföldön?"
Ahhoz pedig bizony kell a saját tőke!!!
Nehéz lesz ha úgy, csak kigondoltad hogy milyen jó lenne séfnek lenni.
Ez egy folyamat ,,előbb szakács vagy,,aztán ha van benned valami plussz ami sokkal többet ad mint az hogy jól főzöl.
Kell hozzá egy jó adag szenvedély ,,kísérletező képesség,,kreativitás,,és remek fizikai képességek ,,és még jó pár dolog,,,ez a különbség a szakács és a séf közt.
A séf az élet-halál ura egy étteremben. Már amelyik tényleg tud, azért versenyeznek az éttermek. Egy barátom néhány éve szerepelt a Konyhafőnökben, kb. a feléig jutott el, azonnal elhívták a Costesbe, a saját vállalkozása vezetését átadta a helyettesének, és úgy ugrált a séfnek, hogy magunk se hittük, hogy őt látjuk. Most Bonn mellett, egy többszáz éves kastélyszállóba szerződött, már séfnek.
Te elég messze vagy egy karriertől, ha nem tudod ki a szakács, és ki a séf. De ha szeretnéd, uccu neki, az egyik legszebb hivatás a világon.
A séf nem öli bele a tőkéjét, ő a tudását adni, nagyon ritka az, ahol a tulajdonos a séf.
Igen, a vállalkozások egy része ki fog halni, de ne felejtsük el, hogy pont egy ilyen időszakban született meg az airbnb, az uber és még néhány unikornis cég. A válság pont annyira lehetőség, mint amennyire végzet, a különbség a hozzáállás.
Kudarcra vagy ítélve, ha annyi fáradtságot sem veszel, hogy a neten kikeresd mi és mit jelent.
Ha szeretsz főzni, legalább jelentkezz egy vendéglátó suliba, szerezz gyakorlatot valamelyik étteremben.
Ahhoz, hogy sikeres legyél hatalmas szerencse is kell az anyagiak mellett.
Nem árt, ha leülsz beszélgetni egy vállalkozóval, milyen kiadásokkal jár egy jó konyha üzemeltetése.Nem fogja a titkos kiskapukat elárulni, de a kötelezőket megtudhatod talán.
Én ismerek egy sikersztorit.
A feleségem anno a nulláról kezdte, de idővel szép kis felfelé ívelő karriert futott be itthon, és a mi konyhánkban már Ő a konyhafőnök.
Tanú vagyok erre én, meg a 11 gyerek.
Igen,ma ez a befutó.Pláne külföldön.Viszont meggondolandó amiatt,mert az emberek délben-este esznek.Ez egy jól fizető szakma,ami mellett az embernek nincs élete.
Legalábbis én külföldön ezt tapasztalom.
Be lehet ebben a világban futni egy karriert?
Egyáltalán mi a különbség a szakács és a séf megnevezés között?
Anyagilag szerintetek kifizetődő?
Ismertek sikersztorikat ahol valaki a nulláról szép kis felfelé ívelő karriert futott be és mondjuk valahol konyhafőnök, esetleg éttermet nyitott?
Külföld vagy belföld?
Tudom nem épp nyugodt, családbarát szektor, de gondolom nem csak magányos emberek dolgoznak itt.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?
- Anyaság és karrier kizárja egymást?
- Borzalmas ételek, avagy ereszkedjünk le a gasztronómiai pokol legmélyebb bugyraiba!
- Minden, ami főzés és gasztronómia! 👨🍳👨🍳👨🍳
- A hazai gasztronómia történetéről
- Voltál már a tatai Farsang Kupa országos gasztronómiai versenyen?