Fűtés (beszélgetés)
Hosszú távon a cserépkályhát gondolom egyik jó megoldásnak, de ahhoz idő kell (jó szakembert találni, kéményt rendbe tenni, kályhát megépíteni, beüzemelni, fát betárolni stb.). Itt nagyon magasak a kezdeti költségek és persze tájékozódni is kell :)
A boltban ahogy bekapcsolta a fűtőpanelt, mindjárt nagyon kellemes meleg lett, és szabályozható a hőfok.
Most cirkó van otthon, kiegészítésnek cserépkályha. Ha befűtünk a kályhába este, másnap délelőtt is meleg, viszont én hidegben szeretek aludni, tehát egy kicsit ellentétes a munkábajáró ember életritmusával, ezért inkább hétvégén gyújtunk be.
Kiegészítő fűtésnek nagyon jónak és gazdaságosnak látszott. Szépek voltak a panelek és nem kell hozzá semmi extra.
Nagyon készséges, rendes volt a boltos, sok volt az információ, meg kell emészteni. Még nem alakult ki teljesen, mit akarjunk, gyűjtjük az információkat, nem feltétlen erre a fűtési szezonra kell a megoldás.
gondolkodóban vagyok...
kémény van ebben a szobában,sőt lemet kandallót sztem tudok szerezni,de azzal is az az aggályom,h csak addig meleg míg pakolom rá a fát... nem tartja a meleget és ha fát veszünk kb.40 ezer havonta éjszaka tuti kialszik reggel megint hideg van... az elektromos kütyü állítólag egy 10-20 eterrel dobja meg villanyszámlátés folyamatos meleg van...
Elhiszem,de hidd el gazdaságosabb!Egy hétvége alatt megvan a kémény,a kéményseprőknek hétfőn telefonálsz és már fűthetsz is!
Én nem dobnék ki az ablakon ennyi pénzt elektromos vackokra!
állandó fűtésre biztosan nem használnám, addig van meleg, amig működik,
nem hinném hogy olcsóbb mint a
hagyományos bármelyik fajta fűtés
kivéve ha nincs más választás!
További ajánlott fórumok:
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Mekkora fűtésszámlát kaptál?
- Milyen fűtés éri meg a legjobban?
- Ki mennyi fűtésszámlát fizet? Mivel fűt, mekkora területet és szigetelés van-e a lakáson/házon?
- Te is fűtesz már?
- Hány fok van nálatok a lakásban? Kapcsoltatok fűtést már?