Mivel lehet letakarítani a fürdőkád fugáján lévő szürke penész foltokat? (tudásbázis)
Köszönöm szépen a tippeket :)
Mindjárt ki is takarítom a fürdőt .Van itthon
Vízkőoldó a citromsav természetes vízkő oldó hatásával.
Nem nagyon vészes de takarítani mindig kell
Ha olyan agyas maradok, amilyen most vagyok, akkor meg fogom csinálni. A 70 feletti nőrokonaim is csinálják:DDDD
Na meg a fiamat is erre tanítottam, így reménykedek benne, hogy átugrik és nálam is megcsinálja;)
" Én hetente egyszer tuti, hogy lemosom az összes csempét és mindent a fürdőben."
Majd amikor hetven felé ballagsz, számolj be erről...
Én hetente egyszer tuti, hogy lemosom az összes csempét és mindent a fürdőben.
Ilyen tisztítószert használok: [link]
Nekem sosem lesz se vízköves, se penészes semmi a fürdőben.
Ez a tisztítószer klórt tartalmaz, így azt tenném, ha lenne, hogy a penészes részre rálocsolnám, várnék 10 percet és letusolnám.
Szerintem ennyi idő elég arra, hogy a penészt kifehérítse és fertőtlenít is.
Fürdőkádunk nincs, de épített zuhanyozónk kettő is. A probléma ugyanaz, penész, kosz a csempéken, de inkább a fugákban. Vagy sűrűn tisztogatja az ember, vagy ritkán, de akkor több időt vesz igénybe. A vízkő nagy úr, vonza a penészt, meg a koszt. Régebben ecetet használtam, de azt gázálarc nélkül nem lehet kibírni. Aztán háztartási sósavat, de van olyan fugaanyag, amit megmar és elkezdi feloldani ( Mapei ). Most citromsavat használok, végül is nagyon jó. Eleve jó melegen kenem fel a csempére, de előtte a csempét is megmelegítem forró vizzel. A nagyobb felületekhez egy nagyon erős sörtéjű műanyag partvis fejét használom, ezt rövidebb sörtéjűre vágtam, hogy még erősebb legyen. A nehezen hozzáférhető, szűk helyeken a fogkefe a legjobb, ha kapok erős ( nem soft, vagy medium ) sörtéjű kefét. Talán a legjobb a szűk helyekre a fogprotkó tisztító kefe, ennek kényelmes a fogása, kissé hajlított, olcsó. A citromsavas vizet hagyni kell egy-két percig, hagy dolgozzon a vízkövön.
Ezt a savót kipróbálom, bár már mindent kipróbáltam sok-sok év alatt.
Sziasztok !
Tudnátok tanácsot adni a fürdőkád fugáján lévő undi szürke penész foltokkal kapcsolatban?
Milyen tisztítószerrel tudnám eltüntetni őket?
Köszönöm szépen.
További ajánlott fórumok:
- Képtelen vagyok normálisan letakarítani az inox tűzhelyt, mit tegyek?
- Penészes fogsort mivel lehet letakarítani?
- Tudna valaki segíteni abban, hogy a celluxot, hogy tudnám letakarítani?
- A fürdőszobában a csapot mivel lehet letakarítani? Fekete foltos lett mikor levízkőoldóztam
- Fehér bőr oldaltáskáról, mivel lehet letakarítani a kék farmer okozta foltot?
- Hogyan kell letakarítani a laptopról mindent és újrarakni az operációs rendszert is?