Fülgyertyázás után a gyertyát szétbontva, az abban található sárga színű por és az a barna micsoda? (tudásbázis)
Ez csak felig meddig igaz mert en is szetvagtam uj es uresen elegetett gyertyat is annak idejen de feher porszeru szemcsek voltak csak, mig a fulben elegetett gyertyaban barna dugo is van es ez nemcsak kabitas.
Mondjuk ez a barna ez faggyu es kesz, szoval meregtelenitessel nem tudom osszehozni, csak annyi, hogy bizonyos helyzetekben tobb faggyut termel a ful es ez belul feszitheti, eldugul stb., fajdalmas, erre a belso tisztitasra nagyon is bevalt.
Ettol fuggetlenul nem meregtelenit csak hat s meregtelenites az ugye mindig a varazsszo, ez igaz.
Azert kabitas sem mert a faggyut tenyleg kiszedi
Teljesen véletlenül láttam meg most ezt a Napidoktor.hu-n
A fülgyertya egy lenvászon alapú, méhviasszal átitatott, kézi készítésű terápiás tölcsér, amely belül üres, és miután a felső végét meggyújtod, a kémény-elv alapján vákuum keletkezik benne. A vákuum és a hő hatására fellépő vérbőség segít felszabadítani a fülben és a járataiban lerakódott salakanyagokat, ami fülgyertyázás során távozik is a szervezetből. A fülgyertya egy alternatív fültisztítási és egyben méregtelenítési gyógymód, melyet bárki könnyűszerrel használhat és kipróbálhat.
A legtöbb fül-orr-gégész egyenes tiltja a fülgyertya használatát. Nekem ezt pont egy olyan fül-orr-gégész mondta (de egyébként a netes orvostudakozón is hasonló a vélemény), aki hajlik az alternatív gyógymódok felé, nem egyből írja fel az antibiotikumot, de az ő véleménye az volt, hogy legszivesebben betiltatná, mert hosszútávon (!) sokkal többet árt, mint használ, főleg gyereknél TILOS használni!
Bioboltokban, neten lehet rendelni kövirózsa olajat, az biztosan jót tesz, meg a meleg só. De figyelni kell, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem szabad a sót mikróban melegíteni, hanem sütőbe kell tenni!
Emellett sok folyadék és sűrű orrfújás. Jobbulást!
"2 dl forró vízzel leforrázunk, 10 perc állás után naponta 1x - 2x felszívjuk "
Mit forrázunk le és mennyit?
Ahogy itt korábban előttem írta valaki, a fül-orr gége szakorvosk kifutnak a világból a fülgyertyától, pedig nem zárkóznak el az alternatív kezelési eljárásoktól.
Ami nagyon fontos, hogy mielőtt házi praktikát is bevet valaki, főleg ha gyerekről van szó, nézesse meg előbb orvossal.
Nagyon fontos, hogy a MELEG (pl:só) a Középfül gyulladásra jó, viszont a hallójárat (külsőfül) gyulladásra szigorúan csak HIDEG (jegelés) a jó és aki ezt nem tudja szétválasztani pl: tünetetek alapján, meg hát nem is látunk a a fülünkbe, nagyobb bajt okozhat, ha olyanra meleget tesz amire hideg kell ill. fordítva.
(Épp kórházban vagyok többszörös fülműtött és hallójárat gyulladásom van épp, és jégaku csüng a fejemen!!!)
A fülgyulladásra legjobb ha durva konyhasóból készítesz egy babzsák nagyságú zsákocskát, amit 600W-on 30 mp-ig melegítesz a mikróban. Ha túl meleg belecsavarod törölközőbe. Erre fekteted a fájó fület .Mondanám hogy jó a kövirózsa levelének a nedve, de csak virágboltban találsz most.
A Büki füvesember tanácsa:
2 dl forró vízzel leforrázunk, 10 perc állás után naponta 1x - 2x felszívjuk és próbáljuk bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetjük ugyanevvel a teával, a megmaradt és megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre. A papsajt tea hidegen
készül, 2-3 órát állni hagyjuk, ezzel kenegessük az orrjáratot.
Mandulagyulladás esetén közönséges galajteát kell inni
Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.
Gyerekeknek immunerősítőként én a kakukkfüvet használom. Egy kiskanállal a fürdővizünkbe ( kis kád) vagy egy késhegnyiből 2dl. teát készítek.
Gyógyulást.
itt sok kérdésre megkaphatod a választ
nem reklámozok... egyszerűen csak beírtam a keresőbe, h fülgyertya, ezt dobta ki... és neked is azt javaslom, hogy inkább így tájékozódj...
amúgy ott, ahol megvetted a fülgyertyát, biztosan tudnak felvilágosítást adni
Én nem mondanám, hogy szemfényvesztés. Mi a férjemmel használjuk, főleg tisztitásra, mert én utána sokkal tisztábbnak érzem a fülem.
A gyertyázás után a fület nem lehet piszkálni 24 óráig ilyen fültisztitópálcikával és nem érheti viz sem.
Szerintem nem, pár éve nagyon megfáztam, és a fülem is be volt dugulva rendesen, akkor kértem meg anyukámat, hogy gyertyázza meg a fülem, és mintha kicserélték volna, teljesen kitisztult, a saját "bőrömön" éreztem, hogy milyen jó hatása van a gyertyának.
Viszont mikor kisgyerek voltam, akkor még nem volt divat a fülgyertya, a fül-orr-gégészeten lépten-nyomon csak felszúrkálták a gyerekek fülét, de nekem a nagymamám nem engedte, ha be volt gyulladva, oldalra fektetett és kőrózsa levelének a nedvét facsarta a fülembe, az mindig helyretett.
Ja, és nagyon fontos!
A tejtermékeket teljesen ki kell iktatnod az étrendjéből, mert nagyon erősen nyákosítanak!
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a portálon található trófeagyűjtőkről és skalpvadászokról??
- Hol találhatok Zrínyi matematikaverseny feladatokat?
- Hol találhatom meg azt a nőt aki hozzám illik?
- Hogyan találhatok olyan kiadó 2 szobás lakást, ahol max.2-en lennénk és a macskáimat is elfogadják?
- Amikor a fülgyertyát használat után eloltottad, mi az a sárgás valami a gyertyában? Tényleg fülzsír vagy az elégett gyertya darabjai?
- Testgyertyát használhatom fülgyertyaként?