Füldugulásra milyen gyógymódok vannak? (tudásbázis)
Nem, nem viccből mondom... :)
Nekem nagyon sokáig szinte havonta bedugult, fájt, melegítettem, csöpögtettem bele "fülrózsát", százféle fülcseppet (nem orvos írta fel), aztán végre elrugdostam magam dokihoz, aki beledugott egy trutyival (gondolom, gyógyszerrel) teleitatott vattát a fülembe. Egész nap bennem volt, kilógott a vége, mint a tamponnak... :) Este kivettem, amikor húztam ki, szinte úgy jött ki vele a fájdalom is... Azóta nem kellett mennem. Ez több, mint egy éve volt.
Azért féltem annyira, egyébként, mert mindenki a fülfelszúrással ijesztgetett... Aztán a doki mondta, hogy azt már nagyon súlyos esetekben alkalmazzák és nem is csak úgy, hogy bemész, felszúrják és hazamész, hanem elég komplex dolog...
De ezen a topicon biztos találsz más tippet is... :)
Jobbulást!
És milyen fülcsepp? Nevet tudsz mondani esetleg? Köszi szépen! :)
És ha kimosatom???
És ezt hol lehet beszerezni? Gyógyszertárban?? :)
Köszi szépen!
Nem vagy kismama véletlenül?
Ha igen:
Nekem a terhesség alatt volt ilyen problémám, a szülés után annyira rosszabbodott, hogy szinte alig hallottam. Aztán a hormonok rendeződése és a szülést követő 3. hónapban egy fülmosás (orvosi:) segített, azóta minden ok.
Csak a szülést követően akadtam rá az egyik terhességről szóló könyvben, hogy előfordulhat ilyesmi. Megnyugtatóbb lett volna tudni már közben is, hogy nem másért kezdtem megsüketülni..
A gyógyszertárakban lehet kapni fülgyertyát. Kb 800 Ft.
Használható különböző panaszok esetén: fülzsír eltávolítására, fülzúgás, fül keringési zavara, fül, homlok- és melléküregek gyulladása, halláscsökkenés, fejfájás, migrén, nátha, megfázás, szénanátha, stressz, idegesség, energiaáramlást akadályozó blokkok esetén.
Javasolt felhasználás hatóanyagok szerint:
Natúr: fülzsír eltávolítására és fülzúgás esetén.
Eukaliptusz: meghűlés ellen, torokgyulladás esetén, fertőtlenítő, immunerősítő hatású.
Zsálya: erősítő, gyulladáscsökkentő, élénkítő, fertőtlenítő.
Kakukkfű: hurutoldó, görcsoldó, idegerősítő.
Levendula: görcsoldó, immunerősítő, nyugtató hatású, fejfájás, alvási zavarok esetén.
Orbáncfű: antidepresszívum, immunstimuláló, görcsoldó.
Kamilla: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, nyugtató.
További ajánlott fórumok:
- Milyen házi gyógymódokat tudtok székrekedésre?
- Lábszárfekélyre milyen gyógymódotk vannak?
- Fogfájásra milyen népi gyógymódok vannak?
- 6 éves kisfiam füldugulásra panaszkodik. Nem fájlalja. Házilag javasolnátok valamilyen gyógymódot?
- Milyen természetes gyógymódok vannak bélférgesség ellen?
- Milyen gyógymódok vannak a Spinulosis betegségre?