Lábszárfekélyre milyen gyógymódotk vannak? (tudásbázis)
Meg kell mondanom, a fertőtlenítő nem olcsó, de bőven megéri. Én egy nagy falkonra rászántam az 5000 Ft feletti pénzt, de még bőven megvan a fele, és nyugodt vagyok. Kutyáim, macskáim vannak, sokszor nagyon jó szolgálatot tesz, ha valami megsebzi őket. Hogy nem csíp, nagyon megkönnyíti a gyors kezelést.
De ha én magam szerzek valami kis bibit, akkor is jó a tudat, hogy nem lesz baj belőle.
A fertőtlenítő új fajta, új hatóanyag, valószínűleg a régebbi fekélynél is van esélye, mert nem ismerik a bacik. Gondolom én.
De tény, hogy nagyon hatásos. Szagtalan, tiszta, és kíméletes. A fiam az aftáját kente vele a szájában, ami érzékeny dolog, de ott sem csípte.
A férjemnek érszűkület miatt voltak fekélyesek, és gennyesedve alhaltak a lábujjai. Ő egyébként mozgéskorlátozott volt, és sokat feküdt.
Nem tudom biztosan, mi okozta, mert nem volt fekete üszkös, mint ahogy a neten látni. De tény, hogy évekkel ezelőtt már megállapították nála az érszűkületet a lábai, de nem kaptt erre kezelést. Tavalyelőtt ősszel kezdődött egy kis barnás folttal a lábujj ízületén, majd a folt alól kezdett szivárogni a gyenny.
Ez egyre több lábujjon megjelent, Végül a jobb lábán az összes ujjat amputálták, és észrevettünk egy foltot a másik láb egyik ujján is.
A lábujj-amputáció után a seb először gyógyulni látszott, majd újra gennyesedni kezdett. A sebész azt mondta, nem is fog begyógyulni. De begyógyult.
Sajnos a férjem egy-két hétre rá szívrohamban meghalt, de szép és gyógyult volt a lába.
A cukorbeteg bácsi fekélyét én magam nem láttam, de a lányom áplgatta. Már hónapok óta nem tudott lábraállni, a fekély annyira fájdalmas volt. Az említett kezeléssel az orvosa is egyetértett, írtam, hogy nagyon bántotta, hogy neki nem jutott hamarabb az eszébe. Két hét alatt meggyógyult a fekély.
Meg mondom őszintén, fogalmam sincs a hatásmechanizmusról. A vitamint felemelte kb. 5-6 ezer egységre, azt tudom. A húst lecsökkentette heti egyszeri alkalomra, majd kéthetire, végül havi egyre, semmi zsírral főzés és kiiktatta a tejtermékeket szinte teljesen.
Egy természetgyógyász-orvos javasolta neki, évek óta hiába küzdött a fekéllyel szegény. Nem gyógyult meg neki teljesen, de szinte teljesen és ez már hatalmas eredmény volt.
Ezt az ápolási módszert egy rehabilitációs főorvos ajánlotta nekünk. A közeli kórhűzban nem ismerték.
Rákerestem a fertőtlenítőre, nemrég óta forgalmazzák. Nagyon széles hatásspektruma van, és tényleg nem csíp. Száj-nyálkahártyára is használható (afta), de szembe vagy fülbe nem. Több variációja is van.
Az Atrauman mellett nem használható például jódos szer, ezt is figyelembe kell venni. Tehát a betadinos dolgok sem.
Az ismerős bácsi orvosa a saját fejét verte, hogy ismeri ezt a kombinációt, de miért is nem jutott eszébe?
Néhány darab Atrauman maradt, amit el tudtam neki küldeni, és egy kis üvegbe töltöttem az Octenisept-ből, ennyi meg is indította a gyógyulását. Én agy nagy flakonnal vettem, így olcsóbban jött ki, és jó sok maradt, mert sosem árt, ha van itthon. Tudtam küldeni belőle.)
A férjemnek pedig erősen gennyes volt a sebe, én nem kentem volna kenőcsöt bele, az ember inkább tisztítja és szárítaná ösztönösen.
Mivel szakorvos javaslatára kezdtük használni, a kezelőorvos és a háziorvos is egyetértett, természetesen. Az Atrauman-t fel is kellett íratni, és ingyen kaptuk közgyógy-igazolványra.
Igen.
Gyors segítésg ekll, hogy a seb végre elkezdjen záródni. Amit írok, nemcsak a férjem lábán vált be, de egy cukorbeteg ismerős básci hónapok óta először tudott újra járni, a fekélye begyógyult, és azóta sem jött vissza, olyan fél éve már.
Az orvos fel fogja írni az Atrauman Ag kötszert. Ha van közgyógy, akkor ingyenes. Ez egy ezüst-kolloiddal átitatott gézlap, el is darabolható a sebnek megfelelően.
A kötözés előtt fertőtlenítsétek a szabadon kapható Octenisept fertőtlenítőval. A mi patikusunk megrendelte, pár nap alatt már itt volt. Ez egy átlátsz folyadék, és tuti nem csíp. Egy fecskendő segítségével meg lehet vele tisztítani a sebet rendesen, utána még ezzel lemosod, kicsit száradhat is a kötözés előtt, ha jólesik a betegnek. Én a férjem lábát egy kivágott dobozzal borítottam le, nem ért hozzá a takaró sem, és más sem, így szellőzött mindig egy kicsit, hogy ne legyen folyton kötés alatt. Mielőtt a kötést rátettem, még egyszer csepegtettem rá fertőtlenítőt.
Az ezüst kötés fölé sima védő gézréteget kapott.
Szemlátomást kezdett gyógyulni. ASz ezüst kötést idővel nem is kell mindennap scerélni, ez rajta is van a csomagolásán.
mennyi az a magas dózis? 3000 NE? vagy több? a hús-tejtermék nélküli étkezést szerintem nem tudná végigvinni...a D-vitamin önmagában vajon hatna? (és ha igen, miért?)
az a valaki is régóta küszködött már ezzel?
Fekély esetén diólevél teával kell borogatni az érintett részeket. Dióleveles dunsztkötést kell készíteni éjszakára minden nap. Amennyiben a dióleveles pakolás kipirosítja a bőrt, be kell kenni vékonyan körömvirág krémmel.
nagymamám (82 éves) alsó lábszára az egész életén át tartó, nagy fokú megerőltetéstől tropára van menve. évtizedek óta fekélyes, fáj neki. próbált már több féle kencét (legutóbb Medifleurt, mert a patikus nekem ajánlotta, hiába felfekvésre van), de eddig semmi nem használt, minden nagyon csípi a lábát. (arra is gondoltam, h ez a gyógyulás jele is lehetne, de neki NAGYON csípi)
ismertek esetleg valami szert, kenőcsöt, házi csodagyógyszert?...nagyon megköszönném a tippeket, mert rettenetesen sajnálom szegényt :(((
További ajánlott fórumok:
- Milyen házi gyógymódokat tudtok székrekedésre?
- Ha a vesében homok van, milyen gyógymódok léteznek, hogy megelőzhető legyen a kő kialakulása?
- Fogfájásra milyen népi gyógymódok vannak?
- Füldugulásra milyen gyógymódok vannak?
- Milyen természetes gyógymódok vannak bélférgesség ellen?
- Milyen gyógymódok vannak a Spinulosis betegségre?