Frittelle di Riso – Rizslabdácskák recept


500 g rizs
1 narancs
1 citrom
500 g cukor
3 tojás
2 tojássárgája
sütőpor
olívaolaj
1 pohár Marsala (szicíliai bor, édes)
1 ek liszt
fél liter tej
A Frittelle di Riso – Rizslabdácskák elkészítési módja:
Szeleteljük fel a narancsot és a citromot. Fél liter hideg vizet keverjünk össze a tejjel, a rizzsel és a narancs- és citromszeletekkel, alacsony hőmérsékleten 20 percig főzzük, majd adjunk hozzá 300 g cukrot, és további 20 percig főzzük állandó kevergetés mellett. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni, és vegyük ki belőle a narancs és citromszeleteket. Keverjük a rizshez a tojásokat, a tojásfehérjét, a lisztet, és a sütőport. Közben az olívaolajat hevítsük, a rizses masszát egy kanállal fokozatosan adagolva tegyük a forró olajba. A labdácskákat süssük aranybarnára, csöpögtessük le a felesleges olajat. Cukorban megforgatva, forrón tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. márc. 25. 10:34
A frittelle di riso – rizslabdácskák elkészítési módja és hozzávalói.