Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Frittelle di Riso – Rizslabdácskák recept

Frittelle di Riso – Rizslabdácskák recept

Elkészítési idő 60 perc

A Frittelle di Riso – Rizslabdácskák hozzávalói:
500 g rizs
1 narancs
1 citrom
500 g cukor
3 tojás
2 tojássárgája
sütőpor
olívaolaj
1 pohár Marsala (szicíliai bor, édes)
1 ek liszt
fél liter tej


A Frittelle di Riso – Rizslabdácskák elkészítési módja:
Szeleteljük fel a narancsot és a citromot. Fél liter hideg vizet keverjünk össze a tejjel, a rizzsel és a narancs- és citromszeletekkel, alacsony hőmérsékleten 20 percig főzzük, majd adjunk hozzá 300 g cukrot, és további 20 percig főzzük állandó kevergetés mellett. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni, és vegyük ki belőle a narancs és citromszeleteket. Keverjük a rizshez a tojásokat, a tojásfehérjét, a lisztet, és a sütőport. Közben az olívaolajat hevítsük, a rizses masszát egy kanállal fokozatosan adagolva tegyük a forró olajba. A labdácskákat süssük aranybarnára, csöpögtessük le a felesleges olajat. Cukorban megforgatva, forrón tálaljuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A frittelle di riso – rizslabdácskák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook