Főzéssel mennyi gáz fogy el havonta? (tudásbázis)
Azóta elköltöztünk ebből a lakásból
és lássatok csodát kiderült,hogy éveken keresztül fizettem az ő vízét-és gázát ugyanis megállapították,hogy a vízórájára csak a kerti csak volt rákötve gáz órája meg rossz volt.
Nem marhahúsból, disznóból főzök, hanem csirke far-hát a menü általában. Tésztát, krumplis dolgokat készítek, ha rizst főzök, akkor azt a forrás után már csak letakarva hagyom, nem ég alatta a gáz... de minden nap valami frisset készítek (hűtőm ki van kapcsolva és hogy ne romoljon meg, csak épp annyit, amennyi elfogy).
Mindent apróra vagdalok, fedőt használok még a teavíz forralásánál is - vagyis spórolok nagyon.
Egy gázpalack napra pontosan 6 hónapig volt elég.
Azért ez jó, azt hiszem.
Hú, erre kíváncsi leszek, már olvastam a múltkor is ezt a topikot, annyira utálom az ilyen átbacós főbérlőket, írd majd le, mi lett a vége!:D
Szerintem ha a drágább, palackos gázt használod, akkor sem lesz annyival több a számla, többet nyersz rajta mint amennyit pluszban kifizetsz. És add hozzá, hogy azért a gázszolgáltató is szokott "csalni" valamit itt-ott, hülye adókkal, ez a palackos dolog a legtisztább.
Megnézném a főbérlő arcát, mikor a következő gázszámlával szembesülnie kell majd...:D
Megmondtam neki ezek után még a készenléti díjat sem fogom fizetni a konvektorok le lettek dugaszolva a gázszerelő által a tűzhelyt ma jön átkötni.Ezek után semmi közöm a vezetékes gázhoz.A másik dolog hogy azért bosszant egy kicsit,hogy nekem az drágább gázt kell használnom "elvileg" a vezetékes gáznak olcsóbbanak kéne lenni.
Ja és másik 1-2(max) m3 víz megy el neki 2 havonta szerintem ez is röhej nekünk meg 3-unkra 16-17m3(bár mosok eleget)
Az nagyon sok, ha nem fűtesz vele... Nekünk nyáron szokott 30m3 lenni. Abban van sütés-főzés, plusz gázbojlerünk van. És négy felnőtt ember mellett.
Most gázzal fűtünk még, amíg nincs nagy hideg, utána már fával. Nem olyan rég voltak az éves leolvasáson, és szeptember óta kb 110-120m3 ment el. Ebben benne van a sütés, főzés, gázbojler, illetve nagy családi házban lakunk, annak a fűtése.
Nem Te fizeted véletlen a főbérlőd számláját!?
Most, ha nem főzől elvileg állnia kéne az órádnak, meg tudod nézni!?
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Nálatok kb. mennyi a rezsi havonta?
- Mennyi pénzből tudnál kényelmesen kijönni havonta (feltételezve, hogy nincs hiteled)?
- Mennyi pénzből élsz meg havonta?
- Ti mennyiből jönnétek ki havonta kényelmesen?
- Ételek, amiknek a fogyasztása havonta egyszer tör ránk, de akkor nagyon... :)