Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Forró almástáska recept

Forró almástáska recept

A Forró almástáska hozzávalói:
1/2 kg leveles tészta,
1 kg alma,
1 csomag vaníliás pudingpor,
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
fahéj.


A Forró almástáska elkészítési módja:
Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral. Állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, 8 részre osztjuk, az egyik felüket néhány helyen bevagdossuk. Az almát kicsavarjuk, és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaníliás pudinggal. Amikor az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, és ráöntjük az alma lével elkevert pudingport. Sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük, a tésztára kupacokat teszünk, a tészta széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk. Kívülről is megkenjük tojással, előmelegített sütőben pirosra sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A forró almástáska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook