Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fordított meggyes süti recept

Fordított meggyes süti recept

A Fordított meggyes süti hozzávalói:
vaj vagy sütőmargarin a forma kikenéséhez; 15 dkg magozott meggy; 6 ek liszt; 1,5 dl tej; 1 tojás; 6 ek barnacukor; 1/2 ek szódabikarbóna; 1 cs
sütőpor; 1 ek meggypálinka; 1/2 ek fahéj; 3-4 ek darált dió; 1 ek olivaolaj; só


A Fordított meggyes süti elkészítési módja:
A lisztet, sütőport, barnacukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban. A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat, és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal vagy sütőmargarinnal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet. Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel. Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát. Süssük 180 fokon 25 percig. Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből. A sütőből kivéve, tegyünk a forma tetejére egy tányért, és fordítsuk rá a tányérra a formát, így hagyjuk kihülni, ezáltal a meggyből kifolyó lé egy picit "eláztatja" a tésztát, amitől még finomabb lesz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fordított meggyes süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook