Fordított meggyes süti recept
A Fordított meggyes süti hozzávalói:vaj vagy sütőmargarin a forma kikenéséhez; 15 dkg magozott meggy; 6 ek liszt; 1,5 dl tej; 1 tojás; 6 ek barnacukor; 1/2 ek szódabikarbóna; 1 cs
sütőpor; 1 ek meggypálinka; 1/2 ek fahéj; 3-4 ek darált dió; 1 ek olivaolaj; só
A Fordított meggyes süti elkészítési módja:
A lisztet, sütőport, barnacukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban. A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat, és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal vagy sütőmargarinnal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet. Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel. Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát. Süssük 180 fokon 25 percig. Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből. A sütőből kivéve, tegyünk a forma tetejére egy tányért, és fordítsuk rá a tányérra a formát, így hagyjuk kihülni, ezáltal a meggyből kifolyó lé egy picit "eláztatja" a tésztát, amitől még finomabb lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. szept. 11. 08:01
A fordított meggyes süti elkészítési módja és hozzávalói.