Folyamatosan 5 napos 1 órás intenzív mozgás után kell pihenőt tartani? És mennyit? Kettő elég, például a hétvége? (tudásbázis)
Nincs mit! Akkor pedig tényleg jobb a fokozatosság. Szerintem egyébként elég, ha minden másnap csinálod, amíg bele nem jössz. Majd úgyis érzed. szerintem minden ember szervezete más, és a tested jelzi, hogy mikor és mennyi kell neki. :)
bár én csak az örömért sporotolok, szerintem az alakom nem látszik meg a tánc és a jóga, ill. hajlékony vagyok, de nem látszom izmosnak, jó az alakom, vékony vagyok, de kb. akkor is ilyen volt, mikor semmit nem mozogtam...
Szia!
Én ugy csinálom(csináltam anno is),hogy hétfőtől péntekig tornázom,R.Réka+lépcsőzőgép és hétvégén 2 nap szünetet tartok,nekem ez igy bevált már egyszer,most is ezt követem.
Én is ezen most olvastam róla az edzesmester által küldött levélben.Az izmoknak kell a pihenő,h tudjon regenerálodni v vmi hasonló.Azt is írta,h aki 5-10 éve csinálja annak nem kell sok kihagyás.Viszont lehet,h ez inkább csak az erős edzésekre vonatkozik inkább.
Én is napi szinten tornázom otthon.
igen, pontosan ez jelent meg az en fejemben is, hogy esakkor mivan azzal, aki ebben el?
ezert kerdeztem ra, tenyleg ennyire puhany lennek?? :D de akkor valoszinu csak a megfazasom az oka :)
Attól függ, milyen az az intenzív mozgás, van-e valamilyen egészségügyi problémád stb.
Én rengeteget jógázok és táncolok, a párom meg heti 5x jár konditerembe, mindkettőnknek csak jót tesznek ezek a dolgok... De mindketten egészségesek vagyunk.
Elvileg minden edzés után másnap szünetet kéne tartani.
Iratkozz fel az edzésmester oldalára,nagyon sok okosság van benne.
További ajánlott fórumok:
- Szülés után az intenzíven 1. rész
- A Lenor vagy a Coccolino, melyik öblítő fejti ki igazán az illatát? Sajnos intenzív, hosszan tartó, friss illatot még nem sikerült elérnem
- Normális az, ha egy hároméves NAPONTA nagyon intenzíven hisztizik? :-(
- Mikortól indul meg a pocak növekedése intenzívebben?
- Az erős, intenzív szerelem érzése el tud múlni egy házasságban élő férfi esetében egy harmadik fél iránt?
- A Bánfi hajszeszt használhatom folyamatosan vagy időnként kell pihenőt tartani?