Folttisztító praktikák (beszélgetés)
A folttisztító sót próbálta már valaki? :
[link]
Filctoll okozta folt eltávolítására van valakinek jó ötlete?
A Foltördög tényleg jó! Sajnos az gépolajra ami volt, azt kivonták a forgalomból, csak az étkezési olajra lehet kapni. :(
Igen, nekünk is az Ultra derm jött be, mikor a gyermekem kerékpárt szerelt, és természetesen mindig a legújabb ruhájában! Az olajfolt aztán tényleg nem jön ki mással!
Nekem a V..nish még semmit nem szedett ki.
Kipróbálható még a mosószappan, de én annakidején hypoztam a színeseket is, legfeljebb világosabb lett a színe.
Mindenesetre tanulság, hogy jobb világos színű ruhácskákat venni.
Köszi mindenkinek a jó ötleteket!
Beszámolok majd róla ha valamelyik bevált!
A V..nis folttisztító, és nem általános tisztítószer! Egyébként én vízes takarítógéppel szoktam, és hagyományos mosóport vízben feloldani hozzá.
De jó ! rengeteg klassz praktika van , amit érdemes kipróbálni !
Sziasztok, autószerelő műhelyben dolgozom a kolléganőm "odanyomodott" egy olajos koszos.....kütyühöz, este löttyintett egy kis ecetet a foltra, beszórta szódabikarbónával, és reggelre eltűnt a folt.érdemes kipróbálni. Jobban hangzik, mint az ecetes olló! ;)
oxigénes fehérítő
biobioltban kapható, olcsó szer, zacskóban van
por állagú, kevés vízzel elkeverve mehet a foltra, áztatás, aztán sima mosás akár 40fokon
színesre is mehet, nem "hipózza" ki!
Jó napot mindenkinek!
a kanapét,hogyan lehetne tisztábbá varázsolni.próbáltam kiszedni a foltokat folyékony V.nissel,de nem használt.Vettem,direkt kanapéra használható spray-t is,állítólag kiszedi a foltokat,de miután megszáradt,rosszabb lett mint volt...
Elég szörnyű az olajszag , az első öblítésnél próbálj egy kis ecetet lottyantani az öblítővízbe , van 10 %-os 5 l-es én azt használom , olcsóbb is, elég is . / ezt csak a metróba kaptam eddig / de akármilyen olcsó megfelel erre a célra .
Kolleganőm ki volt akadva , h az egyik nadrágja űgy fakult , h az egyik oldala sokkal világosabb lett mint a másik fele , élére hajtva lógatta fel , az éle mentén piszokul feltünő lett a színváltozás , kint a napon szárította a sötétbarna nadrágot , hát a végeredmény elég muris lett , lehet , h a nadrág festése se volt tökéletes . Azóta csak fehéret szárítok a napon , mert a fehéret fehéríti , de a színeset ki tudja fakítani rendesen , lehet , ez a nap már másképp süt ? mint hajdanán ?!
Csak a napoztatás megfakítja a színes ruhákat
Nagymamám praktikája (akkor még nem volt mosógép, ariel, csapvíz, stb...):
Mosószappannal vizes ruhát jól bedörzsölni, kitenni a tűző napra, mire megszárad: volt folt, nincs folt. Utána kimosni (én mosógéppel csinálom). Egy próbát megér.
ez nagyon jó ötlet, köszönöm szépen!!!! Így is duplán öblítem, mert az olajnak jellegzetes szaga is van, amit nem szeretek! :)
köszi, köszi, köszi :D
Gépbe , mosodába dolgoztunk és behordta a veje olajos ruháit , de ne gondolj valami nagy mosógépre , kis mosoda volt , kis mosógéppel , de nagyon klasszul kiszedte az olajat , ahogy a kézről is remekül leszedi , rákente az olajos foltra az ultradermet aztán be a gépbe , öblíteni viszont pluszba is kellett ! ne sok krémmel próbáld ki , mert fölösleges .
Jó ötlet, a férjem is azzal mos kezet! :) Gépben mosta, vagy kézzel?
Kolleganőm a veje autószerelő cuccát ultradermes vízbe mosta , amivel a vő a kezéről is lemosta az olajos piszkot , egész jó volt mosáshoz is !
Férjem autószerelő, na az olajfolt nem jön ki a ruhájából, de azt semmi nem veszi ki, csak az ecetes olló :D
most olvasom, hogy bébiétel, gyümi foltot írtál. Sosem volt visszamaradt bébiételfolt a gyerekem ruciján. Illetve van egy meggyes kertünk, 500 fával. Szedjük minden évben, általában világos ruciban. Gondolhatod, hogy néz ki, mire végzünk. :( Mindig kijön elsőre!
semmit nem csinálok velük!!!! Por be a gépbe, aztán puszi! Mondjuk nem spórolok a porral, de ez az én hülyeségem! Nagyon ritkán előfordul, hogy a fehér zokni talpa nem lesz elsőre hófehér. Ilyenkor vanish szappan, aztán vissza a gépbe. Nem tömöm meg a gépet, kb. fél adagot mosok egyszerre. Tudom nem gazdaságos, de így az illat is jó, és a foltok is eltűnnek.
És a mosóport csak beszórod a gépbe és annyi?Nem csinálsz semmi mást a foltokkal?
megtaláltam... :) a gugli a barátom! :)
Foltördög. Szinte minden foltra lehet kapni.
Én a citromos tide-ot veszem, nekem bevált. Por formában. Fehéreket, zoknikat 60 fokon, színeset 40 fokon mosom. Nincs különösebb gondom, szépek. A vanish szappant tartom még itthon, nekem az is bevált.
További ajánlott fórumok: