Földet örököltünk, eladjuk vagy ne adjuk? Mennyire elterjedt, megoldható a földbérleti díj előre kifizetettése? (beszélgetés)
Ültetnék bele akác vagy nyárfát...
Beültetni repcével, most kezdi felütni a fejét a levendulaültetvény. Vannak lehetőségek, csak utána kell nézni, no meg szívvel-lélekkel élni tudni együtt a földdel.
Én tudok olyat, hogy bizony előre fizet a bérlő.
Földet nem tartanék meg, mert nagyon lutri. Akinek szüksége van a pénzre, az inkább mielőbb szabaduljon meg tőle.
Földbérletből nem lehet nagyot szakítani ezt tudni kell. Még csak nem is a bérlő becstelenségén múlik minden esetben, hanem a termésen.
Nem tudom, hogy hol van a földed, utánanéztél-e már a helyi földáraknak. Ha nincs égetően szükséged pénzre, ne add el. Még jól jöhet..
Én keresnék a helyedben bérlőt, ha nagy területről van szó arra rá szoktak harapni a külföldiek.
Én is kaptam szüleimtől, amit még ők is örököltek, tavaly beerdősítettük amelyiket csak lehet, azt nem kell havonta gondozni, és szerintem jobban megtérül.
Előre nem 'szoktak' fizetni, ez utólagos a termésből.
Én nem adnám el.
További ajánlott fórumok:
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Mióta kell hogy kiérdemlési alapon alapuljon, egy 17-18 éves fiúnak lehessen egy külön kis szobája ha az megoldható... Ehhez ti mit szóltok?
- A ti ovitokban megoldható, hogy a gyerek egyedül járjon reggelente?
- Milyen szert érdemes használni a kintről bemászó, nagyobb pókok ellen? (Szúnyogháló nem megoldható a tetőtéri ablakok miatt)
- Hogyan tudok előlegként kifizetett pénz visszakövetelni?
- A párommal albérletbe szeretnénk menni. Összesen havi nettó 130 ezerből megoldható?