Fogyókúrához keresek társakat (beszélgetés)
Hogy, sikerül,,sikerült valami szinten?
S társaidnak?
Okés minden?
Világos. Ezért írtam azt, hogy az egyensúly megtartása fontos, hogy ne legyen hiányállapot a szervezetben.
Kalóriatöbblettel fogytál. Hm. izgalmasan hangzik. És mi volt a bázis kalória, amihez számoltad a "többletet"
Ezt,úgyis Te fogod érezni,menet közben,mennyire elég neked,ha nem sportolsz ,akkor így első ránézésre jónak tűnik,bár ezt a zsírmennyiséget nagyon nehéz lesz betartani.Én napi 40g zsíron vagyok és nehéz kereten belül maradni,és 3x állítottam a paramétereken,mire megtaláltam azt a mennyiséget,amivel kiegyensúlyozott vagyok,normálisan edzek,dolgozok,és nem ordítom le a család fejét ,az esetleges tápanyagmegvonás miatt kialakult idegességtől.
Csináld,és menet közben érezni fogod,hogy mennyire tartható a számodra az 55-20-25%,vagy egy teljesen egyéni beállításra lesz szükséged.
Szevasztok!
Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!
Mi itt ma reggel arra ébredtünk, hogy esik az eső!
Így valószínű, hogy a mai séta-gyaloglás elmarad!
Én elsősorban a Dukán-módszert választottam fogyónak, a kalóriát csak önmagam tájékoztatására számolom a Kalóriabázis.hu-n.
Amiket oda felvéstek kajákat, és írja, hogy "kevés olajon," vagy éppen tésztával-tészta nélkül, stb. stb. becélzom, hogy amit én készítettem, az melyikhez áll legközelebb. De a tányérba szedett mennyiséget előtte pontosan lemérem.
Ezt inkább csak önmagam ellenőrzésére, tájékoztatására használom. De látod e nélkül pl. azt sem tudnám, hogy tegnap mennyire kevés kcalt ettem meg. Mármint az állítólag szükséges 1200-hoz viszonyítva.
Pedig kéne:)
Mivel én súlyt tartok évek óta, ezért nekem már elég a saccperkábé is:)
Amikor fogyni akartam, akkor grammoztam, számoltam:)
Ma pl sütöttem kenyérlángost zabpehelyből, ott mértem a hozzávalókat :)
Én már sehogy :) Vagyis ritkán, akkor is fejben ;)
Mindennek tudom a kalóriaértékét, amikor szükség van kis megszorításra akkor fejben összedobom hogy hol tartok, aztán annyi...
Semmi bajod nem lesz ha néha 900 kalóriát viszel be. Csak ne napokig...
A kalóriaszámolásra nagyon figyelj, vannak akik csúnyán elszámolják - sok rossz adat van a neten - aztán csodálkoznak hogy nem fogynak... :)
Tudom a reggelire nagyon nehéz rászokni, nekem az volt a legnehezebb. 35 évig nem reggeliztem. Sőt, gyakorlatilag kora délutánig nem ettem...
Meg is híztam.
Ha sikerül rászoknod a reggelire, a többször-keveset evésre, akkor nem lesz este bezabálás és fogyni fogsz, hidd el.
egy dologra figyeljetek oda: az alvás.
érdekes módon, mindig egy nagy pihentető alvás után mutat nálam kevesebbet a mérleg.
Helló! :)Szia vacsa! :) Igen, tudom, hogy rossz a beosztás, próbálok odafigyelni, de van, mikor reggel nem is vagyok éhes, szinte rosszul esik enni. Ezért szoktam vagy nyers zöldféléket vagy gyümölcsöt enni reggelire, de már azt hiszem, be kéne állítanom, hogy legyen tízórai is, emiatt is csúszik minden, és este belakok, de nagyon. :(
Ma sétáltam félórát, próbálok délután még szobabicajozni is.
Ez a másik! A mennyiségek!
Tegnap (és ezek szerint ma is) alig-alig lett meg a 900 kcal amit megettem. Két napra való adagot főztem, viszont a szokásosnál több fehérje miatt, amivel megtömtem a gyomromat, nem is voltam éhes!
Majd holnap már ismét főzök, megpróbálok valami "gazdagabb" adagot, mert az sem jó, ha túl kevés, lecsökkenti az anyagcserét.
Így ahogy mondod! Nálam is ez az egyik baj!
De most azt mondtam magamnak, ha törik, ha szakad, "megtanulok" helyesen étkezni!
Csak most egyelőre olyan érzésem van, mintha az egész napom másból sem állna, mint odafigyelni, hogy kb. 2-3 óránként enni!!!
8-10-12-15-18 órakor = ez valami borzasztó!! :))
Rosszul eszel napközben, így estére éhes leszel és bekajálsz.
Reggelire egyél egy szelet rozskenyeret, egy szelet sonkával, valami zölddel.
Tízóraira mondjuk egy banánt. Ebéd natúr husi valamivel.
Uzsi zabkása 30 g zabpehelyből.
Vacsora túró joghurttal. Sósan, vagy édesítővel-citrommal...
Kábé ilyesmi étrenddel lehet fogyni. Sok sikert:-)
Sziasztok Lányok! :) Köszi a biztatást, tegnap volt falásrohamom, de csak 20 dekát híztam, és ha meglett volna a szobabicajos edzésem, jobban kijöttem volna a dologból.
Oda kell figyelni minden egyes napra külön-külön.
Írom a naplómat, csütörtökön dől el, hogy kell-e kórházba mennem, majd megírom.
Figyelek az estékre, mert ott bukik, ott borul minden. :(
Szép napot kívánok én is, bár felénk nagyon esős nap lesz, viszont szép attól még lehet, ha úgy igyekszem.:)
Köszönöm, hogy velem vagytok, egyedül meghalnék a fogyókúra tengerében. :)))
Szevasztok!
Jó reggelt, szép napot mindenkinek!